güvenilir kaynak casibom giriş maritbet
SON DAKİKA
Hava Durumu

TANRI İLE SOHBET!

Yazının Giriş Tarihi: 18.12.2020 21:50
Yazının Güncellenme Tarihi: 18.12.2020 21:50

TANRI İLE SOHBET!

“Senin istediğini istiyorum. Gerçekten açlığın sona ermesini istediğin anda açlık olmayacaktır. Bunu gerçekleştirmek için sana tüm olanakları verdim. Bu seçimi yapmak için her türlü olanağa sahipsin. Ama yapamadın…

… Her gün kırk bin kişinin açlıktan ölmesinin nedenlerini düşünüyorsunuz. Hiçbir geçerli neden yok. Ama her gün kırk bin kişinin açlıktan ölmesine, aldırmazken, yeni bir hayat için her gün elli bin çocuk dünyaya geliyor. Buna sevgi diyorsunuz. Buna Tanrı’nın planı diyorsunuz…

Yılın sözcüklerle sizi söylüyorum: Dünya bu halde Çünkü siz seçtiniz. Sistematik olarak kendi çevrenizi yok ediyor, sonrada doğal felaketler olarak tanımladığınız olayları doğanın ya da tanrının intikamı olarak düşünüyorsunuz. Kendinizi kandırıyor ve bu kandırmacayı intikam olarak tanımlıyorsunuz.

Hiçbir şey doğadan daha şefkatli değildir ve hiçbir şey doğaya insan kadar gaddar olmamıştır. Tüm bunlardan sıyrılıp sorumluluğunuzu reddediyorsunuz kendi hatanız olmadığını söylüyorsunuz. Evet doğru, bu bir hata sorunlu değil, seçim sonucu.

Yağmur ormanlarının yok edilmesine yarın son verebilirsiniz. Gezegeninizin koruyucu tabakasına tecavüz etmeye yarın son verebilirsiniz. Ekosistemimizin canını okumaya son verebilirsiniz… Aynı şekilde yarın tüm savaşları durdurabilirsiniz. Ama birbirinizi öldürmeyi durdurmak kadar basit bir şeyde bile anlaşamıyorsunuz. Yumruğunuzu sıkarken cenneti nasıl yaratabilirsiniz? Kendiniz için yapmadığınızı sizin için yapmam; bu yasadır.

Dünya sizden dolayı bu halde. Yaptığınız ve yapmadığınız seçimlerin sonucu bu. Gezegeniniz sizden dolayı bu halde, yaptığınız ve yapmadığınız seçimlerin bir sonucu bu.

“Ama bir kamyon tarafından ezilmeyi ben seçmedim!” “Bu manyak tarafından ezilmeyi ben seçmedim!” “Bu manyak tarafından tecavüze uğramayı ben seçmedim!” insanlar böyle söylüyor.

Tüm koşulların kaynak nedeni sizsiniz. Çalma arzunuzun ihtiyacı hırsızı yaratıyor. Tecavüzü mümkün kılan bilinci siz yarattınız . Suçu yaratan nedeni kendinizde gördüğünüzde durumun kaynağını iyileştirmeye başlarsınız. Açı besleyin, fakire onur verin. Sizden daha az koşullara sahip olana imkan verin. Kitleleri birbirine kızgınlıkla düşüren ırk, din, cinsiyet ayrımına son verin. Cinsel enerji hakkında ise yaramayan tabu ve engellerinize son verin… Ancak böylelikle haksızlığa ve tecavüze son verebilirsiniz.

…Size şunu söyleyeyim: Tesadüf yoktur ve hiçbir şey “tesadüfleri” olmaz. Kendinize çağırdığınız her olay ve serüveni kim olduğunuzu imlemek için yaratıyorsunuz. Gerçek ustalar bunu biliyor. Bu yüzden mistik ustalar yaşamın en zor alanlarında bile dayanma gücünü kendilerinde buluyor; sizin anlayışınıza göre sizin dininizin gerçek ustaları bunu biliyor.

İsa’nın çarmıha gerilmekten şaşkınlığa düşmediğini, hatta beklediğini biliyor. Kaçabilirdi, kaçmadı. Süreci her an durdurabilirdi bu gücü vardı ama durdurmadı. İnsanın sonsuz kurtuluşuna örnek olmak için çarmıha gerilmeyi seçti. Ne yapabildiğimi görün dedi. Gerçek olanı görün. Bunları ve daha fazlasını siz de yapabilirsiniz. Size tanrı olduğunuzu söylemedim mi?

İnanmıyorsunuz.

Kendinize inanmıyorsanız, bana inanın…

…Yasalar çok basit.

1.Düşünce yaratıcıdır.

2.Korku, benzer enerji çeker.

3. Sevgi her şeydir.

Bugünkü sohbetimize, Neole Donal Walsch’ın “Tanrı İle Sohbet” kitabındaki bir bölümünü aktardım. Çevirisini Nil Gün yapmış. Kısacası okumanızı tavsiye edebileceğim kitaplardan biri.

Bir aşka kitap tanıtımında buluşmak üzere, şimdilik esen kalın.

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.