güvenilir kaynak casibom giriş maritbet
SON DAKİKA
Hava Durumu

ŞUNU DERLERMİŞ BUNU DERLERMİŞ

Yazının Giriş Tarihi: 18.12.2020 21:47
Yazının Güncellenme Tarihi: 18.12.2020 21:47

 Birilerine yakın olursun, ondan yana tavır alır görüntüsü içine girersen veya alçak gönüllü davranışlar sergilersen herkese kafa sallayan, dalkavuk tipli derler. Eğer insanlarla arana mesafe koyayım dersen; burnu büyüsü zibidi, sırf kasıntı derler.

  Diyelim belediye başkanını eleştirdin, Donkişotluk yapıyor, kendini bir şey zannediyor, başkalarını tenkit etmiyordun ama derler. Bunun tam tersi başkanı tasvip eden yazılar yazar, konuşmalar yaparsan; yaranmaya çalışıyor, mutlaka bir çıkarı vardır derler.

 Toplumu köstekleyen inançlardan bahsetsen, dinsiz derler. Biraz kitap okuyup da kitaplar hakkında konuşmaya kalksan, ukala birkaç laf duymuş, onları tekrarlıyor diyecekler.

 Evinde daha çok huzur bulduğun için, pek dışarı gezmelerinde görünmezsen; bu kadar sünepelik olmaz, bu kılıbıklığın daniskası derler.

 Birkaç arkadaş toplanır, bazı akşamlar birkaç kadeh bir şeyler içelim derseniz; bu nasıl öğretmen, böyle mi örnek olacak öğrencilerine derler.

 Diyelim bir gün tanıdığınız bir hanımla cafede kahve içiyorsunuz, evli barklı koskoca adam, vallahi yetmişinden sonra kudurdu derler.

  Yeni gıcır bir takım elbiseyle geziyor, lüks cafelerde boy gösteriyorsan, şuraya bak züppe bir de halkçı geçinir utanmadan de

   Halk arasında ve arkadaş toplantılarında konuşmazsan, bilgisiz, konuşma özürlü diyecekler. Yazmazsan; kafa yok ki yazmaya, yazarsan; değersiz, yüzde yüz alıntı yapmıştır derler.

 Arabanın özelliklerinden bahsetmeye kalksan; görmemiş pezevenk diyecekler. Eski arkadaşlarından birine selam vermeden geçtin diyelim; Allah’ın bir selamını bile vermeyenden olsa olsa menfaat arkadaşı olur derler.

  Kısacası; toplumcu düşüncelere sahip olmak; toplumun sizin hakkınızda neler düşündüğünü merak etmek, yalnız budalalar dünyasında rastlanan bir mantıktır. Bu nedenle sizlerin ve bizlerin; “Şunu derlermiş, bunu derlermiş, takıntılarına boş verip özgür bir birey olduğumuzu asla unutmamamız lazım.

 Kim ne derse desin, beğenmezse beğenmesin, ben buyum diyebilirsen, işte o zaman özgür bir insansın demektir.

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.