güvenilir kaynak casibom giriş maritbet
SON DAKİKA
Hava Durumu

SU PARALARINI, SAYAÇLARINIZ OKUNUNCAYA KADAR YATIRMAYIN...

Yazının Giriş Tarihi: 18.12.2020 21:50
Yazının Güncellenme Tarihi: 18.12.2020 21:50

1 ton su: 3,50 TL

1 ton atık su bedeli: 1.75 TL

1 ton çevre temizlik vergisi: 0,24 kuruş

1 ton KDV bedeli: 0,49 kuruş

Bu verilere göre 1 ton suyun bedeli 5,90 TL'dir. Kısacası, 1 ton su kullandığınızda 5,90 TL çıplak fiyat olup, buna ayrıca 5,24 TL bakım ücreti ilave edildiğinde 1 ton suyun bedeli 11,14 TL oluyor.

Olayı daha iyi anlamanız için, ben iki ay önce Bandırma Belediyesi fiyatlarına göre 9 ton için 36,70 TL ödemişim. Büyükşehir belediyesi fiyatlarına göre 9 ton için ödeyeceğim miktar 58,34 TL'dir. Aradaki fark 21,64 TL dir.

Eski faturalarınıza baktığınızda, "AtıkSu" ve "bakım Ücreti" denilen naneye rastlamıyorsunuz. Ben daha önceki yazılarımda, Büyükşehirin vatandaşa yüklediği ekonomik kazığın  fazla olacağını yazmıştım. Bazıları ise, Büyükşehirin gelmesiyle böyle bir şey olmayacağını, hatta Bandırma Belediyesinin bütçesinin 2,5 kat artacağını, böylece Bandırma halkının daha çok hizmet alacağını ifade etmişlerdi. İşte ak g.t, kara g.t meydana çktı.

Şimdi su meselesinin bir başka boyutuna göz atalım. Hepinizin bildiği gibi, Bandırma Belediyesi zamanında su fiyatlarında 10 ton, 10-20 ton, 20-30 ton ve yukarısı için farklı fiyat tarifeleri uygulanıyordu. Buradaki amaç, su tasarrufu içindi. Artık bu kademeli sistem ortadan kalkmıştır. Yılbaşından sonra nasıl bir uygulamaya geçileceğini hep beraber göreceğiz.

Bir başka konu için sizleri uyarmak istiyorum. Diyelim ki, çok para ödemiyeyim diye, sayacınızı kendiniz okuyup vezneye gidip su borcunuzu ödediniz. 15 gün sonra sayaçlarınız okundu ve faturanız elinize verildi. Daha önceden ödeme yaptığınız için sayacınızda 2 tonluk bir fark çıktı. Bu iki ton için ikinci kez atıksu, çevre temizlik, KDV ve en önemli gider sayılan bakım ücretini bir daha ödeyeceksiniz. Ödeyeceğiniz miktar 2 ton için 17,04 TL'dir.

Lafı uzatmayayım, bunların dini imanı para. Bu nedenle eğer ikinci kez kazıklanmak istemiyorsanız, lütfen sayacınızı okuyup, kuzu kuzu para yatırmaya gitmeyin. Zira sudaki kademeli sistem olmadığı için, yan ödeme diye tabir ettiğimiz girdileri bir daha ödemek zorunda kalırsınız.

Bu konuda daha detaylı bilgileri belgelerle sizlere başka bir gün aktaracağım.

Şimdilik esen kalın.

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.