güvenilir kaynak casibom giriş maritbet
SON DAKİKA
Hava Durumu

OKULLARIN AÇILMASI ERTELENMELİDİR

Yazının Giriş Tarihi: 18.12.2020 21:47
Yazının Güncellenme Tarihi: 18.12.2020 21:47

Sayın Milli Eğitim Bakanının açıklamalarına göre 31 Ağustos‘ta okullar açılacak. Günümüz Şartlarında, daha doğrusu Koronavirüs belası yüzünden gerekti alt yapının olmaması nedeniyle nasıl bir uygulama yapılacağı kafalarda değişik sorulara neden olmaktadır.

Bazılarına göre okulların açılmasının ertelenmesi gerekir. Bir başka görüşe göre “ibrit” sistemi uygulanması gerekir. Bir üçüncüsü vardiyalı sistem konusudur. Bu sisteme göre yarısı evde, yarısı okulda bir eğitim düzeni olabilir. Mesela on ders var, beşi evde, beşi okulda örneği gibi.

Bu konuda kaygılar sürerken, veli ve öğrenciler stresli günler yaşamaktadır. Böyle hayati konulardaki belirsizlikler sürerken, Eğitim Sen Genel Başkanın açıklamalarına baktığımızda, en doğru eylemin okulların açılım tarihinin ertelenmesi tezi düşünülmelidir.

Sayın Aydoğan: “Salgın yayılımının ortadan kalkmadan, bilimsel verilerin iyice incelenmesinden sonra, okullar arası işsizliklerin ortadan kalkması için gerekli çalışmaların yapılması ve eğer uzaktan eğitim verilecekse, yapılan uygulamalar esnasında görülen aksaklıkların giderilmesi ne başlanması, vakit geçirmeden, her türlü olumsuzlukları ortadan kaldırma çalışmalarına başlanmalıdır…” demektedir.

Gerçekten sorunlar büyüktür. Örneğin okullarını sosyal mesafenin korunması en önemli problemdir. Ortak kullanım alanlarında öğrencilerin nasıl korunacağız bir başka bir derttir. Hijyenik ortamı sağlama, maske sorunu, okullardaki yetersiz hizmetli sayısı, sınıf yetersizliği, en önemlisi de bu tehlikeli süreçte yönetici ve öğretmenlerin sorumluluğu nasıl üstleneceklerinin bilinmemesidir.

Okulların açılması durumunda bazılarını sayabileceğimiz sorunları ortadan kaldırmadan, bu sorunların çocuklarımızın sağlığı ile ilgili olmasından ve bu işin ekonomik boyutunun hazırlığını yapmadan, eğitim- öğretime başlamak hata olur.

Bir kez daha ifade etmek gerekirse, okulların pandemi sürecinin durumuna göre bir süre daha ertelenmesi gerekir diye düşünenlerdenim.

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.