güvenilir kaynak casibom giriş maritbet
SON DAKİKA
Hava Durumu

ETİ MADEN İŞLETMESİ YENİ BİR “ŞLAM” ALANI MI YARATIYOR?

Yazının Giriş Tarihi: 18.12.2020 21:51
Yazının Güncellenme Tarihi: 18.12.2020 21:51

 

Gündemimize “Rüşvet” olaylarını alsak, geç bunları, bu haberleri yaygın medya yapıyor dersiniz…

Gündemimize “TÜRGEV”İ alsak, sakın haa, başbakanın hışmına uğrarsın dersiniz…

Gündemimize, “Kabataş” olayını alsak, sen dedektif misin diye sorgulamaya kalkarsınız…

Gündemimize “Paralel Devler” hikayesinin alıntılarından örnekler vererek, “paralel devlet” hikayesinin bugün geldiği son noktadan dem vurmaya kalkarsak; Boşveer, bu haber demode oldu dersiniz…

Gündemimize, partilerindeki meclis üyeliği sıralamasına alınmayan, sonuçta partilerine küsen ve istifa eden kişileri alsak, belki birileri sana darılır diye böyle bir haberi yazmaktan vazgeçersiniz.

Gündemimize “ALO FATİH” haberini alsanız, o kadar çok fatih var ki, belki bir karışıklığa neden olursunuz diye bunu da atlayın dersiniz…

Velhasıl, hangi haberi işlemeye, yorum yapmaya kalkarsanız, hiç birinin gündemden düşmediğini kendiniz de görür ve bugünkü yazınızı hiç kimsenin bilmediği, yazmadığı yeni bir haberi yazmaya koyulursunuz.

Efendim, bildiğiniz gibi Genel müdürlüğümüz gitse de, kentimizde Eti Maden İşletmeleri Müdürlüğü var. Yine bildiğiniz gibi bu işletmenin müdürü şu an AKP’nn belediye başkan adayı.

Haberimiz sayın başkan adayı ile ilgili değil. Gündemimize aldığımız konu Eti Maden İşletmesinin yeni bir çalışması ile ilgili.

Bandırma’mızın Levent mahallesinin üst bölümünde Ağıldere denilen mevkii de Eti Maden işletmesinin ŞLAM bölgesi var. Erdek yolu üzerindeki bölge ŞLAM’la  dolduğu için, yıllardan beri bu tesisin yeni ŞLAM bölgesi ne yazık ki, yerleşim alanlarımızın dibinde bir güzel türeyiverdi. İnsan sağlığını tehdit eden bu ŞLAM belası yetmezmiş gibi, aldığımız haberlere göre bir başka yeni ŞLAM bölgesi olarak tespit edilmiş.

Bugünlerde Dutliman yolu üzerinde, HANAY TARLA dediğimiz alanda toprak zemin etütleri yapılmaktadır. Levent mahallesinin pek yakınında olan bu bölgeye gerçekten böyle bir uygulama yapılacaksa, bunun yanlışlığını söylemenin tam zamanıdır. Ben ne sağlık uzmanıyım, ne de jeofizik uzmanıyım. Ben sadece gördüğüm ve duyduğum , duyarlı olduğum konuları sizlere aktaran bir köşe yazarıyım.

Sonuç olarak, çevreci geçinen ve habercilik yapan arkadaşlarıma bu konuda duyarlı olmalarını istiyorum. Eğer bu iş gerçekleşirse, Bandırma’mız bir tarafı ÇÖPLÜK, diğer iki yönü ŞLAM bölgeleri ile anılacak, haberiniz olsun…

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.