güvenilir kaynak casibom giriş maritbet
SON DAKİKA
Hava Durumu

BEN “BUYUM” DİYEBİLİR MİSİN?

Yazının Giriş Tarihi: 13.10.2021 00:06
Yazının Güncellenme Tarihi: 13.10.2021 00:06

Birilerine yakın olursun, ondan yana tavır alır görüntüsü içerisine girersen veya alçak gönüllü davranışlar sergilersen, “Herkese kafa sallayan dalkavuk tipli” derler: Eğer insanlarla arana mesafe koyayım dersen; “Burnu büyüdü bunun da, sırf kasıntı!”derler.

Diyelim belediye başkanını eleştirdin, hemen başkan taraftarları tarafından “Nemalanamadı da ondan” diye etiketlenirsin. Bunun tam tersi, başkanı tasvip eden, öğen yazılar yazarsan “Yağcı, mutlaka bir çıkarı vardır” diye ödüllendirilirsin!

Birkaç arkadaş toplanır bazı akşamlar bir şeyler içelim dersiniz; “Bu nasıl öğretmen? Böyle mi örnek olacak öğrencilerine?”derler.

Diyelim bir gün tanıdığınız bir hanımla kafede kahve içiyorsunuz, “Evli barklı koskoca adam, yetmişinden sonra bu ne hal” derler.

Yeni gıcır bir takım elbiseyle geziyor, lüks ortamlarda boy gösteriyorsa, “Şuna bak,  bir de halkçı devrimci geçinir.”derler.

Halk arasında ve arkadaş toplantılarında konuşmazsan, “Bilgisiz, konuşma özürlü” derler.

Arabanız var ve arabanızın özelliklerinden bahsetmeye veya yazlığınızın güzelliğinden dem vurmaya kalktınız; “Görmemiş!”derler.

Eski arkadaşlarınızdan birine dalgınlıkla selam vermeden geçtiniz; “Allah‘ın selamını bile vermeyenden olsa olsa menfaat arkadaşı olur.”derler.

Kısacası; toplum içerisinde yaşayan biri iseniz, zaman zaman durumunuza göre böyle yakıştırmalarla karşı karşıya kalabilirsiniz.

Sonuçta, bu üzücü durumlara kafayı takmamak, toplumun sizin hakkınızda neler düşündüğünü merak etmenin, yalnız BUDALALAR dünyasında rastlanan mantık olduğunu unutmamalısınız. Bu nedenle sizlerin; “Şunu derlermiş, bunu derlermiş, takıntılarına boş verip özgür bir şey özgür bir birey olduğunuzu unutmamanız gerekir.

Kim ne derse desin, kim ne düşünürse düşünsün, “BEN BUYUM”diyebilirsen, işte o zaman özgür bir insansın demektir.

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.