güvenilir kaynak casibom giriş maritbet
SON DAKİKA
Hava Durumu

AKIL VERMEK GİBİ OLMASIN AMA

Yazının Giriş Tarihi: 18.12.2020 21:47
Yazının Güncellenme Tarihi: 18.12.2020 21:47

 Bazılarının ya iş davası vardır ya da bir başka çeşit menfaat ilişkisi. Bu tipler her zaman siyasi erk sahiplerine “Lebbeyk sultanım!” demeye alışıktır. Ben ve benim gibi olanlar farklıdır. Bizler, bir şeyler yapmak, faydalı olmak, en azından yardımcı olamasak da kimseye zararı olmayan bir yapıya sahip kişileriz.

Her ne kadar bizim gibiler zararsız olsa da siyasi erk sahiplerine “Lebbeyk sultanım!” demediğimiz için, siyasi erk sahipleri tarafından pek sevilmeyiz.

Tek kusurumuz bildiğimizi paylaşır, bilmediğimizi öğrenmeye çalışır, öğrendiklerimizi de öğretmeye demeyelim de yönetimde bulunanlara aktarmaya çalışırız. Aslında bunlar tatlı isteklerdir.

 Mesela, bizim belediyemize bağlı Sosyal Yardım İşleri çalışmasında klasik bir sistem izlenir. Yenilik olarak, aynı zamanda ekonomik olarak gıda bankacılığı olayına neden geçilemediği muamması devam etmektedir. Bu çalışma türünün uygulamasını yapan belediyeler var. En azından gıda bankacılığı dediğimiz bu konu için bir etüt çalışması yapılması gerektiğine inananlardanım.  Sayın başkan kardeşimizden konuyu meclise taşımasını istemek hakkımızdır sanıyorum.

“Aş Evi” konusunda gelecek olan yeni çalışma sistemi kendi kanımca gıda bankacılığı ile aynı çerçevede geliştirilebilir. İlave olarak yine bu çalışmanın içerisine girecek olan halk ekmek, ucuz sebze ve diğer ürünleri halka ulaştırmanın en güzel yolu olarak görülebilir.

Yeri gelmişken denir ya bizimki de o hesap işte. Rahmetli Halil Ünlü zamanında başlatılan “yangın vanaları” sistemi ne yazık ki gelmiş geçmiş başkanlar tarafından ele alınmadı. Kentimizin deprem bölgesinde olması sebebiyle bu konunun Büyükşehir Belediye Meclisi gündemine taşınması gerekir diye düşünüyorum.

Seyyar satıcılar konusunu, hele hele kentin en güzel caddelerinde neredeyse manav dükkanı açanları yazmama gerek yok. Bu konu eski tas eski hamam örneğine uygun devam ediyor çok şükür!

 Niye bunları yazdım?

Yazmamızda bir sebep tabii var. Madem bu kentte yaşıyoruz öyleyse bazı konuları gündeme getirmek bazı şeyleri oy verdiğimiz yönetimlerden istemek hakkımızdır.

Şimdilik esen kalın.

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.