güvenilir kaynak casibom giriş maritbet
SON DAKİKA
Hava Durumu

1 MAYIS

Yazının Giriş Tarihi: 18.12.2020 21:49
Yazının Güncellenme Tarihi: 18.12.2020 21:49

Resmi adıyla “ULUSLARARASI İŞÇİLER GÜNÜ” ya da “EMEK GÜNÜ” veya “İŞÇİ BAYRAMI” isimleriyle adlandırılır.

1 Mayıslar iktidarlar için korku tüneli olmuştur. Halbuki bayram korkulacak bir şey mi? İsmi üzerinde bayram.

Gazete haberlerine baktığımızda İstanbul Taksim Meydanı şimdiden bariyerlerle kapatılmış. Bu korku niye? Gerçekten insan anlamakta zorluk çekiyor.

Hepinizin bildiği gibi 1 Mayıs 1977’de Taksim’de, 1886 yılında Chicago’da provokatörlerin teşvikiyle emekçiler öldürüldü. Bu acı olaylar bugün tarihin sayfalarında anılıyor.

Emek örgütlerinin uygar ve barışçı istemlerine kuşkuyla bakılarak Taksim Meydanı’nı kapatmak ne kadar çağ dışı bir zihniyetse emekçisine yasaklar getiren siyasi erklerin de bu ülkede demokrasiden bahsetmeye hakları yoktur.

Yine bildiğiniz gibi batı ülkelerinde, 1 Mayıs’a “MAYDAY” derler. Kelime anlamı “Mayıs günü” dür. Aynı zamanda uluslararası yardım çığlığının bir adıdır.

Kısacası 1 Mayıs hem emeğin bayramı hem baharın başlangıcı hem de bir felaket sırasında yardım çağrısıdır. Bu açıklamaya “İŞÇİ BAYRAMI” dediğimizi de eklersek 1 Mayıs’ı daha iyi tanımış oluruz.

            1977’de Taksim’de ölen emekçi şehitlerimizi rahmetle anarken tüm emekçi kardeşlerimin barış ve özgürlük şarkıları ile bayramlarını kutlayacakları düşüncesiyle bayramınız kutlu olsun.     

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.