güvenilir kaynak casibom giriş maritbet
SON DAKİKA
Hava Durumu

DUYGU KÖRÜ     

Yazının Giriş Tarihi: 18.01.2021 00:10
Yazının Güncellenme Tarihi: 18.01.2021 00:10

            İnsanların birbirlerine karşı yapmış oldukları davranışların bir çoğu kendilerine göre doğru olmadığını düşünerek ve toplumu baz alarak sergiledikleri davranışlardır. Aslında alelade kendilerine pervasızca saldırmaktadırlar. Bir insanın dış güzelliğini daha çok önemser ve vücut dilleriyle bunu açığa vururlar. Sizce bir insanın iç güzelliği mi veyahut dış güzelliğimi önemlidir?

                Dış güzellikte fizik en ön plandadır. Yok, efendim kaşı gözü saçları vs. diye uzayıp gidiyor. En önemli olan şahsi düşüncem iç güzelliktir. Bir göz atalım iç güzellik ne âlemde. İç güzellikte kalbinin güzelliği, düşünceleri, duyguları. Ruhunun merhamet, sevgi, sadakat ile dolup taşması nede hoş geliyor kulaklarımıza. Mesele kör olmuş gözlerimizi açmaktır azizim. Her insan sevdiği insanın güzel olmasını ister lakin ilk önde açık ara önde olan; kalbinin gönlünün güzel olması gerektiği değil midir? Bizler bunu yok sayarak bir insanın fiziğine bakarız bu genellikle böyledir.  Oysa bir insanı en iyi tanımanın yolu iç güzelliğini fark edip ona göre bir yol almaktır. Vücut diliyle bunu azda olsa anlayabiliriz. Tabi bazı insanlar gibi üç beş günde “Ben çok iyi tanıdım çok iyi bir insan” diyemeyiz bu çok yanlış olur.

                Duygularımızı kendimiz yöneterek kontrol altına almayı başarabiliriz. Dış güzelliğe bakıp bir insanın içinin güzelliğinin var olduğunu unutmamalıyız. Eğer ki, unutursak kendimizi hazin bir hikâyenin sonunda bulabiliriz. Belki diyeceksiniz ki, “Gönül ferman dinlemiyor onu ne yapacağız efendim”  Haklısınız bende diyorum ki, Gönlün sevgi hazinesi geniş kitlede umutla aşılanmış ruhunu ise bir ağacın gölgesinde değil de yanan bir odun ateşinde bırakmışsa o vakit doğru yoldasınız demektir. Duygularımızın bizi sevginin sermayesiz olduğunu hatırlatması çok doğaldır. Ve böylece içimizin güzelliğini yansıtan hislerin olduğu bir yola doğru zemin hazırlanmış demektir.

                Peki, kendimizi hazin bir hikâyenin sonunda bulursak neler yaşarız? Kör olmuş gözlerimiz dış güzelliğe aldanmışsa bu çok feci neden derseniz, bir insanın sevgisini kalıtsal olarak içinin güzelliğinde hissederiz. Boyuna, posuna, gözüne, kaşına bakmayacaksınız azizim. Gönlüne, yüreğine, ruhunun ses verişlerine bakacaksın ki, duygularını anlayabilesin. Duygu demişken; şunu dile getirmeden yapamayacağım duygu körü olmasın hislerimiz. Nefsinin esareti altına almasın bizleri. Gönül ses verirse hissettirirse en kalbi düşüncelerini, işte o zaman sağlam bir zemin hazır demektir.

                Demem o ki, nefsinize yenik düşerek duygularınızı körleştirmeyin. Kalbinizin sizi yanıltmasına izin vermeyin. Yüreği nasır tutmuş kişilerin hayatının oyunlarına gelmeyin. Bir insanın iç güzelliğidir en önemli olan. Dış güzelliğe doğru yol alırsanız kendinizi bir anda adeta heyelan bölgesinde gibi hissedersiniz.    

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.