Cumhuriyet’in 100. yılında emeklilere verileceği açıklanan 5 bin liralık ikramiyenin, sadece çalışmayan emeklilere verilecek olması tepkileri de beraberinde getirdi.
Bir insan hayatı boyunca çalışıp emekli olduktan sonra, insanca yaşayabilecek emekli maaşı alıyorsa çalışmaz.
Günümüz şartlarında 7 bin 500 lira emekli maaşıyla çalışmayıp geçinmek çok ama çok zor.
Ev kirası, pazar parası, elektrik, su, doğalgaz faturalarını hesaplamaya kalkarsan bırak 7 bin 500 lira ile geçinmeyi emekli maaşının bu harcamaları karşılaması imkansız.
Yani demek istediğim, insanlar emekli olduktan sonra eğer çalışıyorsa gerçekten ihtiyacı olduğu için çalışıyor
Yoksa Emekliler de aldıkları maaşlar 70-80 bin lira olsa, hayal ettikleri yurt dışı seyahatleri yapıp ömürlerinde belki de bir kez görecekleri ülkelere gidip, hayatlarının en mutlu anlarını yaşamayı çok iyi bilirler.
Ya da torunlarını alıp hafta sonları ülkenin bir birinden güzel illerinden birine gidip, sabah kahvaltısını o il de, öğle yemeğini başka bir il de yiyip, akşam uçağıyla da evine dönmesini bilir.
Son bir kaç gündür, 5 bin liralık ikramiye de kapsam dışı tutulan emekli çiftçiler başta Ziraat Odaları olmak üzere milletvekillerini mesaj yağmuruna tutuyor.
Gelen haberler doğruysa emekli çiftçiler ile birlikte tüm emeklilerin 5 bin liralık ikramiyeden faydalanmaları için çalışma başlatılmış.
Doğrusu da bu olur.