Bu havalarda hastalıklardan korunmak içinse doğru bir beslenme planı uygulamak gerekiyor.
Balkabağı, brokoli, kırmızı tatlı biber, mantar, domates, ıspanak, portakal, mandalina, greyfurt, kamkat, limon, nar gibi meyve ve sebzelerin içerdikleri vitamin ve minerallerle vücutta enfeksiyonu önleyip, bağışıklığı güçlendirmeye yardımcı olduğunu belirtmeliyiz.
Kış döneminde havaların soğuması ile birlikte beslenme düzeninin de değiştirilmesi gerekiyor "Kış ayları boyunca beslenmeye dikkat ederek bu dönemde yaygınlaşan salgın hastalıklara karşı vücudumuzu korumak mümkün.
C vitamininin kış aylarında bağışıklığı kuvvetlendirmede önemli olduğunu hatırlatan Köprülü, bu dönemde antioksidan yani hücre yenileyici özelliği bulunan meyve ve sebzelerin tüketilmesi gerekiyor. Antioksidan açısından zengin besinleri sıralarsak, “Antioksidan, sebzelerden balkabağı, brokoli, kırmızı tatlı biber, mantar, domates ve ıspanakta, meyvelerden portakal, mandalina, greyfurt, kamkat, limon ve narda yoğunlukla bulunur. Bu meyve ve sebzeler içerdikleri E vitamini, kalsiyum ve magnezyum gibi önemli minerallerle de vücutta enfeksiyonu önleyip, bağışıklığı güçlendirmeye yardımcı olur.”
BALIK TÜKETMEK DE ÖNEMLİ
Kış aylarında balık tüketiminin de en az meyve sebzeler kadar önemlidir ,“Balıklar bu mevsimde daha çok yağlanır, bu da Omega3 yağ asidinden zengin oldukları anlamına gelir. Haftada 1-2 sefer tüketilecek olan somon, uskumru, palamut, sardalye gibi balıklar içerdikleri Omega3 ile vücutta enflamasyonu önleyip, varolan mikroplar ile de savaşır.”