güvenilir kaynak casibom giriş maritbet
SON DAKİKA
Hava Durumu

Konuşmalarda Kastedilen Millet Hangi Millet Hangi Medeniyettir?

Yazının Giriş Tarihi: 15.03.2021 00:07
Yazının Güncellenme Tarihi: 15.03.2021 00:07

Bu medeniyet dediğin şey Avrupa medeniyeti midir? Batı medeniyeti midir? İslam medeniyetimdir? Türk İslam medeniyeti midir? Türk medeniyeti midir? İran medeniyeti midir? Arap medeniyeti midir? Osmanlı medeniyeti midir? Söyle bunlardan hangisidir. Dememiz ve açıkça cevaplamamız gerekmektedir düşüncesindeyim.

Bence Türk milleti tabirini vatandaşımıza layık görmeyen yahut vatandaşımızı Türk kabul etmeyen yine şuanda içinde yaşadığımız medeniyeti kesin olarak adlandıramayıp Türk medeniyeti demekten çekinenler kendilerince kurnazlık yapmaya çalışmaktadırlar. Onlara göre ülkemizde kendisini Türk kabul etmeyen pek çok etnik veya dinsel gurup mevcut olduğuna göre onların desteklerini alabilmek için kendilerini Türk medeniyetinin unsuru kabul etmeyen farklı medeniyetlerin bireyi veya kalıntısı sayan grupların desteğini alabilmek için Türk milleti tabirini veya Türk medeniyeti tabirini kullanmamak lazımdır. Desteklerini kazanmakla istedikleri guruplardan herhangi bir etnik gurubun milliyetini ön plana çıkartmak yahut medeniyetini ön plana çıkartmak onlara diğer gurupların desteğini kaybettireceğinden böyle bir yolu da uygulamaktan uzak durmaları şarttır. Öyleyse yapıla bilecek tek bir icraat vardır. O da herkese mavi boncuk dağıtmak herkesi memnun edecek kimseyi incitmeyecek bir hitap tarzı kullanmaktır. Bunun tek yolu ise millet kavramından bahsederken millet adını, medeniyet kavramından bahsederken medeniyet adını zikretmemek milletten bu millet diye bahsetmek medeniyetten bu medeniyet diye bahsetmektir.

Çünkü böyle bir vurgulamada her gurup bu millet tabiri ile kendi milletinden, her medeniyet gurubu bu medeniyet tabiri ile kendi medeniyetinden bahsedildiğini onun kastedildiğini kastedecek ve bu tarz ifadeyi kullananlara topyekun sahip çıkacaktır düşüncesi bu ifadeyi kullananlara hakim olmuş bir anlayıştır. Onlar kendilerince bu mavi boncuk siyaseti ile herkesi yanlarında topladığını düşünmektedirler. Ama esas onların ana amacı kendilerini desteklemeye yöneltmek istedikleri gurupların menfaati değildir. Hiçbir zaman olmadığı gibi hiçbir zamanda olmayacak bir düşünce, bir icraattır. Kanaatini taşımaktayım. Onlar bu tür ifade ile ülkemiz vatandaş guruplarının desteğini alarak kendi hakimiyetlerini oluşturmak bunun neticesinde de kendi menfaatlerini kendi çıkarlarını temin etmek peşinde koşmakta bu nedenle böyle davranmaktadırlar düşüncesindeyim. Bu nedenle artık ülkemizde ki tüm etnik gruplar tüm dini ve kültürel guruplar uyanmalı bu medeniyet bu millet tabirini kullanarak kendilerini aldatıp desteklerini alarak hakimiyetlerini dolayısı ile menfaat ve çıkarlarını sürdürmeye karşı çalışanları harekete geçmelidirler ve onlara bu medeniyet bu millet dediğin hangi medeniyet? Hangi millet? Oluyor sorusunu yöneltip alacakları cevaba göre bu tabiri kullananlara sahip çıkmalı veya onları reddedip desteklemekten vazgeçmelidirler. Bence Türk milleti olarak Türk milleti adını zikretmeyip Türk medeniyeti adını zikretmeyip onun yerine bu millet bu medeniyet tabirini kullanarak kurnazlık yaptıklarını zannedenlere artık uyanıp gerekli tepkiyi gösterip, gerekli dersi vermenin zamanı gelmişte geçmektedir. Umarım bu şahsi kanaatim milletime de hakim olur milletim bu kurnazlara gereken hak ettiği cevabı vermeyi başarır.

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.