güvenilir kaynak casibom giriş maritbet
SON DAKİKA
Hava Durumu

DİNLER TARİHİNDE ŞEYTAN KÜLTÜ VE ŞEYTANLAŞAN İNSANLAR

Yazının Giriş Tarihi: 18.12.2020 21:46
Yazının Güncellenme Tarihi: 18.12.2020 21:46

Mest olmuş kendinden geçmiş gibiydi. Hanımı Havva onun gözlerinin içine bakıyor beraberce elde ettikleri mutluluğu onun gözlerinden okumak istiyordu. Tam bu sırada kulaklarını bir kahkaha çınlattı. Alabildiğine soğuk intikam ve kin dolu bir kahkaha idi. Neye uğradıklarını bilemeden baktılar. İblis neşe içinde takla atıyordu. Biraz evvelki samimi görünüş kalmamış melunca bakışlarıyla kandırdığı insanlara bakmaya başlamıştı kazandığı büyük zaferi lanet havası kokan kahkahalarıyla kutlarken Hazret-i Âdem ve Havva’ya “bakın şu halinizi beğenmiyor musunuz?” der gibi işaret ediyordu.

Baktılar birbirlerini gördüler. Kıpkırmızı kesildiler çünkü üzerlerindeki cennet elbiseleri gitmiş çırılçıplak kalmışlardı. Utançtan çatlayacak gibiydiler hemen ağaç yapraklarına sarındılar. Kopardıkları yapraklarla edep yerlerini örtme çabasına düştüler. Bu arada Cenabı Hakkın kitabı da kendilerine ulaştı.

Ben size bu ağaca yaklaşmayın demedim mi? (1)*

Demedin deseydin bu meluna aldanmazdık tedbirli davranırdık. Diyemezlerdi demediler. Kendilerini mazur gösterecek hiçbir mazeret yoktur. Daha dün Allah’ın huzurundan tepesinden lanet yağmak üzere kovulan İblis bu değimli? Allah’ın huzurunda bunca meleğim ve özellikle! Hazret-i Âdem’in şahitliği ile üstelik yemin ede ede kullarını azdıracağını söyleyen İblis bundan başkası değil ki.

İnsan tabiatı insanların ilk baba ve annesinde de en âşık şekliyle ortaya çıkmıştı. Onlar da yasak edilenin üzerine gitmiş yapmaması sıkı sıkıya tembih edileni yapmışlardı.

İnsan olan bu özellik onların başına da felaketler yağdırmıştı. Eni gökler ve yer kadar olduğunu Kuran’da açıklanan cennet, ucu bucağı olmayan genişliğiyle onlara tahsis edilmişti.(2)*

Peygamberlerin en büyüğü efendimiz cennete en son olarak görene dünyanın on misli genişlikle yer verileceğim anlatılmıştı.(3)*

  • Araf suresi 7/22
  • * Al-i İmran suresi 3/133
  • * Muhammed İsmail el- Buhari, el camius-Sabih, İstanbul/ 1315

Hazreti Muhammed’in yukarıda belirtilen beyanı esas alındığında, cennetin genişliği ve sonsuzluğu hayal edemeyecek derecededir diyebilirsiniz

Bu sonsuzlukta isteğince yaşamak Hazreti Âdem’e yetmeyecek, hırsının kurbanı olarak şeytana yenilecek ve tanrıya asi olacaktır.

Yukarıda belirttiğimiz bir hikâye olan şeytanın Âdem’in ağzından girip vücudundun bitiminden çıkması olayını hatırlayan bazı rivayetler şeytan bu giriş ile Âdemde hırs duygusunu bırakmıştı derler. Onu yanılgıya ulaştıran bu hırstı derler.

Gerçi bu yanılgılarda düşüşte, eşi Havva’nın payı anlatılanlara göre büyüktür. Ama şeytan – Âdem (insanlık)mücadelesi şekline dönüşe de sürecek olan bu iyilik –kötülük mücadelelerin de esas olan Âdem’dir. Tanrı katında esas tutulan Âdem olmalıdır ki yasak meyveyi Âdem yemeden önce Havva yemesine rağmen bir değişiklik olmamıştır. Aynı meyveyi Âdem yiyince isyan sübut bulmuş ve cennetten çıkarılma olayı gerçekleşmiştir.

Şeytan karşısında yanılan yenilen Âdem kendi soyu(insanlık) ile şeytan arasındaki mücadeleyi başlatmıştır. Bu olayla şeytan – insan arasındaki ilk mücadeleyi şeytan kazanmış Âdem dolayısıyla insanlık yenilmiştir.

Şeytan bu ilk karşılaşmada ilk etapta bazı gerçekler farkına varmıştır. Havada yaptığı ikna şeytana kadının kendisi karşısında erkekten zayıf olduğunu göstermiştir. Üstelik kadın kendi zayıflığı yanında erkeğin kandırılmasında şeytana yardımcı ve doğal müttefiktir. Şeytan bu tecrübesini kıyamete kadar kullanarak insanlığı daha kolay yanıltabileceğini anlamış ve kadınları faaliyetlerinde araç olarak kullanmayı belirlemiştir.

Hakikaten kadınlar şeytanın insanları yanıltma faaliyetindeki en önemli araçlarındandır.

Âdem ve Havva’nın cennetten kovulmasıyla, Peygamber (Adem şeytan mücadelesi dünya üzerinde devam edecektir. Cennette bulundukları sırada şeytanın cennete girmesinin yasaklığı nedeniyle şeytan Âdem mücadelesinde Adem koruma altındadır. Devamı yarın…

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.