güvenilir kaynak casibom giriş maritbet
SON DAKİKA
Hava Durumu

DİNLER TARİHİNDE ŞEYTAN KÜLTÜ VE ŞEYTANLAŞAN İNSANLAR

Yazının Giriş Tarihi: 18.12.2020 21:46
Yazının Güncellenme Tarihi: 18.12.2020 21:46

Birden dikleşti: Senin izzet ve şerefine yemin ederim ki onların hepsini azdıracağım. Ancak Sen’in doğru yolunun üzerinde onlara pusu kurup oturacağım. Sonra onlara önlerinden geleceğim arkalarından geleceğim sağ tarafından, sol tarafından geleceğim ve sen onların çoğunu şükreden kullar olarak bulamayacaksın dedi.(3)*

(1)* Ankebut suresi 29/57

 (2)* Sad suresi 18/82 83 

 (3)* A’raf suresi 7/16 17

Cenab-ı Mevla: Haydi, orandan hor olarak sürülmüş olarak çık defol yemin ederim ki onlardan her kim senin peşinden giderse kendisine yazık etmiş olacaktır. Elbet cehennemi sizlerle dolduracağım cevabını verdi.(1)*

Melekler Allah Teâlâ’nın yüceliğini tekrar tekrar ikrar ederek başlarını kaldırırken huzuru ilahiden de melun bir varlık olarak şeytan çıkmaktaydı.

Yaptığı ibadetler boşa gitmiş ilminin ve irfanının faydasını görememişti. Kıyamete kadar tepesine lanet yapacak o ise insanları Allaha isyan ettire bildiği derecede mutlu olacaktı.

Âdem’i ve Âdem’in neslinden gelenleri azdırabildiği kadarıyla yanan yüreğine su serpebilecekti.

Yaradılışında şeytanın Allaha asi olmasına neden olan Âdem’in şeytanla iyi bitmemişti. Şeytan cennetteki Âdemle uğraşısını bırakmamıştı. Melekler Âdem’in cennetten çıkışıyla bitecek bir çaba şeytan tarafından hazırlanmaktaydı.

Yine aynı kitap aşağı yukarı her üç dinde de yaklaşık aynı şekilde kabul edilen olayı şöyle dile getirmektedir.

“ Yüce Mevla Hazreti Âdem’i tek başına bırakmamak için ona bir zevce ihsan etti. Havva adı verilen bu hanım Hazreti Âdem’den yaratılmış. Bir rivayete Âdem’in kaburga kemiğinden alınmıştı.(2)*

Yalnızlıktan usanan gönlü onunla huzur bulacaktı sükûnete kavuşacaktı. Tanrı başka bir ikramını Âdem’e öyle vah yedecekti:

Ey Âdem sen hanımınla cennete yerleş! Her nimetten bol bol yeyin. Yalnız şu ağaca yaklaşmayın şayet yaklaşırsanız kendinize yazık edenlerden olursunuz(3)*

(1)*Araf suresi 7/18

(2)*Nisa suresi 3/18

(3)* Bakara suresi 4/1, Kurtubi 1/30/

Daha sonra büyük düşman bir daha tanıtıldı: “Ey Âdem işte bu İblis sana ve hanımına düşmandır. Sakın ola ki sizi cennetten çıkarmasın. Yoksa bedbaht olursun orada sana acıkmamak ve çıplak kalmamak nimeti vardır ve sen orada susamazsın güneş altında kalmazsın(1)*

Yaratılmadan evvel düşmanlığını başlatan ve son insana kadar devam ettirecek olan bu düşman hakkında bu uyarılar yeterli miydi? Bu düşmanlık daha nasıl anlatılırdı? Aslında Hazreti Âdem’in gözlerinin önünde cereyan eden secde etmeme olayı ve ardından Allah Teâla’nın huzurunda yemin etmesi evet düşman en açık şekilde kendini tanıtmış ayrıca Allah Teala tembih üzerinde tembih ile onun getireceği zararı anlatmıştı.

Hazreti Âdem ve hanımı Havva için cennette mutlu bir hayat başlamıştı. Her bakımdan hoş her yönüyle mükemmel bir yaşayışın içindeydiler.

Cennet nimet yeriydi ibadet yeri değildi. Bu sebeple onlar hiçbir ibadetle mükellef tutulmadılar. Ancak ibadetin bulunmaması itaat etmeğe engel değildi. Verilen emirler yapılan uyarılar tutulmadığı takdirde hoşa gitmeyen sonuçlarla karşılaşma imkanı vardı. Buna göre; İblis daima düşman olarak bilinecek ve onun tuzağına düşmemeğe gayret edilecekti.

Cenab-ı Mevla’nın özel olarak tayin ettiği ağaca yaklaşmamak icap ediyordu. Kendilerinden beklenen sadece bu iki konuda itaatti.

Bir gün Hazreti Âdem ve Havva İblisle karşılaştı verdiler. Samimi bir görünüşü vardı. Kendilerine adeta acıyarak bakıyordu. İlerdeki bir ağacı gösterdi:

Neden bu ağacın meyvesinden yemiyorsunuz? Dedi. Devamı yarın…

 

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.