güvenilir kaynak casibom giriş maritbet
SON DAKİKA
Hava Durumu

ZEHRA’M

Yazının Giriş Tarihi: 30.07.2021 00:05
Yazının Güncellenme Tarihi: 30.07.2021 00:05

“Zehra’m” Şimdiye kadar okuduğum romanların en cesurca yazılanıdır. En önemlisi de, hayal mahsulü değil, gerçekten yaşanmış aşk ve dramatik olayların anlatıldığı bir kitaptır “Zehra’m”.

Kitabı okurken, 1970 li yılların içerisinde geçen olayların belgeleriyle buluşurken, Deniz Gezmiş ve arkadaşlarının idamları ile hüzünlenecek, Zehra ile Fuat Bey’in aşklarını okurken, aşkın güzelliğini yaşayacaksınız.

Dersim olayları bütün çıplaklığıyla anlatılırken, Orhan Veli, Şevket Süreya, Cahit Sıtkı ve daha nice şair ve yazarlarımızla arkadaşlık edeceksiniz. Mesela zamanın bazı siyasetçilerini, ülkenin içinde bulunduğu siyasi ve ekonomik tabloyu tekrar veya şimdi yaşıyor gibi olmak isterseniz, bu kitabı okumalısınız.

Zehra’m, her yönüyle gerçekçidir. Okurken, “vay anasını be..” diyecek, zaman zaman kendinizi sorular yumağı içinde bulacaksınız. Kitabın yazarı Ömer Lütfi Bakan’ı sizlere tanıtmama gerek görmüyor değilim. Onu tanımak için sayfalar dolusu yazılar yazmam gerekir. O, çok farklı bir kişiliğe sahiptir. Vallahi ben bu işin içinden çıkamayacağım, en iyisi kitabın kapağında olan bir bölümü sizlere aktarayım:

“Üç kelimeyle ifade etmek gerekirse, “iddialı, cesur, şeffaf” Cumhuriyet’in siyasal ve toplum tarihini sıra dışı bir bakış açısıyla irdeleyen, gündeme getirilmesi cesaret isteyen konuların en ince detaylarına kadar korkusuzca ele alan, insan davranışlarının öteki yüzünü fütursuzca ifşa eden bir roman.

İç içe ve dönem dönem yaşanan toplumsal dramların bireylere bakan yönüyle olağanüstü psikolojik tahlilleri, dayatılan statülerinin ahlaki ve kültürel infilaklara sebep olması, birbirinden uç hayatların ortak hikayeler çatısı altında sentezlenerek gözler önüne serilmesi, olayların cereyan ettiği tüm mekanların tamamının tarihi hakkında detaylı bilgiler verilmesi, esere derin bir muhteviyat kazandırmış.

Eseri tamamlayınca hangi Zehra’m sorusunu soracaksınız. Sınıf atlayıp, sınırsız özgürlük kazanan Zehra’m mı, kazanma kuşağında kaybeden Zehra’m mı, hayata yeni adım atan minik Zehra’m mı? İlk iki Zehra’mı marjinal bulanlar, üçüncü Zehra’mla geleceğe yönelik kendi Zehralarını hayallerinde inşa edeceklerdir.”

Evet, Zehra’m çok değişik ve mükemmel bir kitap okuyunca bir daha okumak isteyeceğiniz bir kitap.

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.