güvenilir kaynak casibom giriş maritbet
SON DAKİKA
Hava Durumu

ZAM VE VERGİ İŞİNİ HALLEDİYORUM!

Yazının Giriş Tarihi: 18.12.2020 21:47
Yazının Güncellenme Tarihi: 18.12.2020 21:47

Zam bir yerde ne demektir bilir misiniz?

Doğrudan doğruya vergi kaçıranı yakalayan hükümetlerin, dolaylı yoldan vergi almasıdır.

Türkiye’de yapılan budur.

 Maliye bakanı damadın, ve hükümetin başı, özel sektörün başlarına; “asarım, keserim!” desin, market sahiplerinin kılını bile kıpırdatamazsınız.

Marketler zinciri sahibi, hükümetlerin nice asarız, keseriz nutuklarını görmüştür.

TV ekranlarında veya genelgeyle lafıgüzarlık yaptıklarına çok şahit olmuştur. Herkes biliyor ki, karaborsacının, İstifçinin vergi kaçıranların karına kar katmasına göz yumanın hükümetin kendisinin olduğunu bilirler. Bir kere bu hükümet, bu berbat ekonomiyi Bir başka hükumetten devralmamıştır. 18 yıldır tek başına iktidardadır. Hükümetin başı aynıdır, bakanını kendi seçmiştir. Meclisi sembolik hale getirmiş, tek bir sözcükle her şeyi yapabilecek yetkilere sahiptir. Öyle ise suçu başka yerlerde aramak gülünç olur.

Holding patronlarına hiçbir şey yapmayan zihniyet, asgari ücret verdiği garibandan vergi almaktadır. Ayda 2 bin lira ile 3 bin lirayla geçinmek zorunda olan işçi ve memura acımayıp da ne yapalım? İnsanın Haydar Çavuş camisinin kapısında onlar adına el açıp mendil seresi geliyor.

Durun daha bitmedi...

Koronavirüs salgını geldi, her türlü esnaf işadamı market sahipleri her şeyin yüzde yüz, hatta yüzde beş yüz pahalı satılması yarışına girdiler. Peki, hükümetin başı bunları bilmiyor mu?

 Biliyor.

Çünkü dolaylı yoldan her şeyin zamanlanması devletin çıkarınadır…

Bu pahalılıktan, vergi soygunundan kurtulmanın tek çaresi var.

Arabası olanlar arabasız, ayakkabısı olanlar ayakkabısız, donu olanlar donsuz, yani her şeyde tüketim kısıtlanmalıdır. Tüketim kısıtlınınca, döviz harcamaları azalır, döviz harcamaları azaldıkça, dışa karşı borçlanmada düzelir. Tükettim olmayınca, üretimde olmayacağı için, sonuçta milletin yarısı açlıktan kıkırdayınca, fiyatlar düşer, vergi denilen şey de kendiliğinden alabora olur, böylece ekonomiye de sizin diyemiyeceğiniz o şeyler olur!...

Sonuçta vergi cenneti ülkemiz, vergi cehennemine döner!

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.