güvenilir kaynak casibom giriş maritbet
SON DAKİKA
Hava Durumu

YOKSULLUK VE CHP MALTEPE MİTİNGİ

Yazının Giriş Tarihi: 13.06.2022 00:06
Yazının Güncellenme Tarihi: 12.06.2022 03:59

Oxfam’ın Dünya Ekonomik Forumu’na göre, Pandemi dönemi sırasında, 573 yeni milyarder ortaya çıkmış. Gelir dağılımı adaletsizliği yüzünden her 33 saatte bir milyon kişi olmak üzere 263 milyondan fazla insan AŞIRI YOKSULLUĞA itilmiş.

Gelirim Türkiye’ye.

Türkiye’mde yıllardır süren gelir eşitsizliği ve dışa bağımlılığın getirdiği ekonomik çıkmazlar sıralamasındaki başarı tablomuz, ne yazık ki içler acısı…

%70’lik (TÜİK’E GÖRE) enflasyonun etkileri sayesinde bugünkü verilere göre, en zengin yüzde 10’luk kesim gelirin yüzde 31,5’ini alırken en fakir ’a toplam gelirin %2,3’ü düşüyor.

Gelir dağılımında dünyadaki durumumuza baktığımızda dünya eşitsizlik sıralamasında sınıfta kalıyoruz. Çünkü dünya devletleri sıralamasında 109. sıradayız.

Durun daha bitmedi.

Dünya devletleri arasında, dünyada bizden başka Merkez Bankası rezervi eksi 60 milyon dolar olan tek bir ülke var mı?

“Faiz sebep sonuç enflasyon” deyip, ülke insanımızı açlık sınırının altında yaşamaya mahkûm edenler ortada… Buraya kadar bazı ekonomi yazarlarının rakamsal bilgilerinden istifade ederek, sizlere sıkıntılı konumuzdan biraz dem vurdum. Bu konuda pek fazla laflamaya gerek yok, zira hepimiz aynı geminin içindeyiz.

Yine şunu biliyoruz ki, gemimizi kürek çekerek yürütmeye çalışan toplumun içerisindeyiz. Temennim, gemimizin karaya çıkması…

**

Soner Yalçın, CHP’nin Maltepe mitingi sırası sonrası yazdığı köşe yazısında, mitinge katılanların yaş dağılımını anlatmış. Yazar, bu çalışmayı şöyle aktarıyor:

“Mitinge en yüksek katılım 55 ve üzeri yaş grubu; %44,4

İkinci en büyük katılım 45-55 yaş arası; %31,4

Üçüncü sırada 34-45 yaş grubu var; .

Gelelim şaşırtıcı sonuca:

Mitinge katılanların en küçük yaş grubu 15-24 yaş arası; %1.6’dır...”

Bunu takip eden 25-34 arası yaş grubunun katılımı ise %6.6’dır…”

Sonuç olarak şunu söylemek gerekirse, 2023 seçimlerini sonucunu, Sayın Kılıçdaroğlu’nun ifadelerinden anladığımıza göre “Z Kuşağı” dediğimiz gençler belirleyecek. Hal böyle olunca yukarıdaki tablodaki yaş ortalaması bana biraz acayip, biraz da düşündürücü geldi.

CHP’li arkadaşlarım yanlış anlamasın gençlik konusunda durum ortada. Bu nedenle parti yönetimlerinin gençliğin sorularına daha çok eğilmeleri şarttır. Bu işi sadece belediye başkanlarına bırakmamaları gerekir..

Esen kalın.

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.