güvenilir kaynak casibom giriş maritbet
SON DAKİKA
Hava Durumu

YILBAŞI DEDİĞİMİZ…

Yazının Giriş Tarihi: 18.12.2020 21:50
Yazının Güncellenme Tarihi: 18.12.2020 21:50

Yılbaşı kullandığımız miladi takvimin gereği olan bir gündür. Bazı dinci kesimin dediği gibi, Hz İsa’nın doğum günü falan değildir. Yılbaşı kutlamalarının Hıristiyanlıkla da ilgisi yoktur. Zira İsa peygamberin doğum günü 24 Aralık’ı 25’e bağlayan gecedir. Bunun adı “Noel” dir. Eğer dikkat edilirse “Noel” kutlamaları hafta boyunca yapılır. Yılbaşı ile ilgili yanlış bilgilendirme çalışmaları, tamamen uydurma ürünüdür.

Yılbaşı kutlamaları Sultan Abdülhamit zamanından beri yapılmaktadır. Yılbaşı kutlamalarına Mili Nizam sonra Milli Selamet, arkadan Refah, daha sonra Saadet Partisi karşı çıkmış, Erbakan damgalı partiler yılbaşını “Hıristiyanlık” adeti gibi görmüşlerdir. Aynı zihniyeti güden bazı kişiler aynı savlarla, yılbaşı etkinliklerini yasaklamaya çalışmaktadır. Örneğin Antalya’daki turizm işletmecilerin feryatları bundandır.

Bilmem hatırlar mısınız? Rahmetli Erbakan Başbakan olunca, Yılbaşı kutlamaları yapıldığında hiçbir tepki göstermeyince, “Nizam-ı Alem Ocakları” pankart asıp “İyi Noeller Hocam” diye dalga geçmişlerdi.

“Saadet Partisi Genel Sekreteri Suat Pamukçu ‘Yılbaşına hayır!’ kampanyası açarken, aynı partinin kadın kolları başkanı Gülten Çelik, üzerine ‘Happy New Year’ damgalı kartlarla, yeni yılımızı hem Türkçe, hem de İngilizce kutladı…” diye anlatır Sayın Hocam Hasan Pulur…
Evet, Buna ne buyurulur ?!

Yeni yıl insanımızın iyi dilekler bildirdiği, sevgi ve saygının, yaşanılacak güzelliklerin gelmesi için sadece bir yılın bitip, yeni bir yılın gün dönümüdür. Bunun altında başka şeyler aramanın hiçbir âlemi yok…

Ben, Yeni yılınızın tüm insanlık âlemine güzellikler getirmesini dileyerek yeni yılınızı kutluyorum.

Yeni yılda yeni vergilerle, yeni zamlarla, içinde yaşadığımız ve devam eden kaoslu günlerle nasıl mücadele edeceğinizi düşünerek, inşallah yeni yıla huzurlu girersiniz!!!

                                                                                                                             İYİ YILLAR…

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.