güvenilir kaynak casibom giriş maritbet
SON DAKİKA
Hava Durumu

YETER SÖZ ÜYENİNDİR

Yazının Giriş Tarihi: 18.12.2020 21:48
Yazının Güncellenme Tarihi: 18.12.2020 21:48

 

Parti tüzüğü, partilerin anayasasıdır. Partinin idari organları ve bu organların çalışmaları ile partinin ilkeleri parti tüzükleri ile belirlenir.

Vatandaş partiye üye olmak istediğinde parti tüzüğüne göre üye olur. Hatta, partiye üye olan kişiye parti tüzüğü verilerek, partinin amaçları, ilkeleri ve üye olarak neler yapması gerektiği hakkında bilgi sahibi olması istenir.

Hepinizin bildiği gibi 9-10 Mart tarihlerinde, CHP’nin tüzük kurultayı vardır. Kurultayın sağlıklı geçmesi ilk temennimizdir. İkinci temennimiz, özgürlükçü demokrasinin bütün vecibelerini kapsayacak, tabanın sesi olabilecek bir tüzüğün hazırlanmasıdır.

Parti tüzüğünde Cumhurbaşkanı adayının nasıl belirleneceği konusunda bir düzenleme olmadığı gerekçesinden hareketle bu konuda kurultay delegelerinin sağlıklı düşünerek CHP’ye yakışır bir çalışma içerisinde olacaklarına inanıyorum. Yoksa, ikinci bir Ekmeleddin olayı yaşayabiliriz!

Bu konuyla ilgili bir imza kampanyası yürütülmektedir. Bu kampanyanın ana maddeleri şöyledir:

Partimizin Cumhurbaşkanı adayının partimizin milletvekili adaylarının, tüm üyelerin katılımı ile hakim gözetiminde önseçim ile belirlenmesi.

Üst üste iki genel seçimde partinin birinci parti olmaması halinde başarılı olmayan Genel Başkanın değişiminin önünün açılması…

Şimdi bu maddelere itirazı olan var mı?

Gördüğüm kadarıyla var. Zira bu maddeleri içeren imza listesine imza atmaktan çekinen parti üyeleriyle karşılaştım.

Beyleer, Ali darılacak, veli gücenecek diye bu işler böyle yürümez. Hem ben üyeyim diye yırtınacaksın, hem Sosyal Demokratım diye hava atacaksın ama diğer taraftan üyelik haklarını bazılarının ipoteği altında tutacaksın.

Yazılacak, söylenecek çok şey var ama kısa kesip “Aysın havası olsun” misaliyle sadece:

            YETER ARTIK SÖZ ÜYENİN OLMALIDIR.

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.