güvenilir kaynak casibom giriş maritbet
SON DAKİKA
Hava Durumu

YEREL SEÇİME GİDERKEN (1)

Yazının Giriş Tarihi: 18.12.2020 21:48
Yazının Güncellenme Tarihi: 18.12.2020 21:48

  Cumhur ittifakının son seçim sonuçlarına göre oy toplamı, 40.401’dir. Millet ittifakının oyu is 52.895’tir. Bu durumda millet ittifakının seçimi kazanmamasında  herhangi bir sorun yok. HDP’nin son seçimde aldığı 4500 civarındaki oyunun da bir kısmının millet ittifakına geleceği avantajı  ile CHP adayı Tolga Tosun 31 Mart akşamı Bandırma Belediye Başkanıdır.

  Buraya kadar olan pozitif görüşümüz Belediye meclisi üyeliğinde değişebilir mi? Bunu iyi partiye verilecek meclis üyeliği sayısı belirleyecektir. Açıkçası, birkaç dönem iktidara gelen parti ile muhalefet parti veya partileri arasındaki üye sayısı 2,3 veya 4 civarında farklılık göstermektedir. 31 üye toplamı olan Belediye meclisinde bazı üyelerin ayrılması halinde, bu üyelerin muhalif gruba katılması veya oylamalar esnasında ortak hareket etmeleri halinde Belediye başkanın işi zorlaşabilir.

  Buraya kadar gelmişken bir konuya daha açıklık getirmek istiyorum.Bazılarının dediği gibi faaliyet raporu oylamasında, faaliyet raporu red edildiği takdirde başkan düşürülme işi o kadar kolay değil. Başkanı düşürmek için, faaliyet raporunun dörtte üç çoğunlukla red edilmesi gerekir. Böyle bir olasılık bize göre zordur. Onun için, böyle dedikoduları duyarak ellerini ovuşturanlar, lütfen yasaları belediyelerin çalışma sistemlerini iyi öğrensinler.

  Bir başka konu da, sayın başkan adayı Tolga Bey kardeşimizin belediyenin kısıtlı gelir kaynaklarının durumunu, belediyenin borçlarını çok iyi hesaplayarak, uçuk değil, akılcı-insan odaklı vaatler yapması gerekir. Aksi halde çok zor anlar yaşayabilir. Ayrıca, onun bunun etkisinde kalmayıp meclis üyeliği listesinde kendi ağırlığını koymasının önemini hatırlatmama, herhalde gerek yok..

  Sonuç olarak, seçilecek meclis üyelerinin üretken, toplumda kabul görmüş, yapıcı meziyetlere sahip kişiler olmasına, Başkan yardımcısı olacaklardan hiç olmadı birisinin, Sayın Tosun’a ağabeylik yapabilecek, donanımlı bir kişiliğe sahip olmasına özen gösterilmelidir.

  Bir başka sohbetimizde buluşmak üzere, şimdilik esen kalın.

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.