güvenilir kaynak casibom giriş maritbet
SON DAKİKA
Hava Durumu

Yangın Söndürmek Bizim İşimiz

Yazının Giriş Tarihi: 18.12.2020 21:47
Yazının Güncellenme Tarihi: 18.12.2020 21:47

Diyelim ki ormanlarımızda deyyusun biri yangın çıkardı. Önce yangının  neden çıktığına, nerede çıktığına bakıp, ona  göre söndürme planını yapacaksın!

Diyelim ki yangın sahile yakın yerde çıkmış olsun. Bu yangın biçimine ayıp olmaması içim “Rant” demeyelim  de, bir yandaşımızı memnun etme olasılığı  diyerek, ilk önce yapacağımız iş, acil eylem planımızın  resmi yazışmalarını tamamlamaktır. İkinci olarak itfaiye teşkilatlarını yangın mahalline gönderirken, itfaiye hortumlarının  çatlak –patlak  olmaması için gerekli kontrolleri yapacaksın !  Sahile yakın olmayan yerlerde bu planların  uygulanması  o kadar önemli olmadığından, yangın söndürme işlemi kovalarla su taşıyarak, süpürge denilen  yeşil dallarla ateşi döverek  ve çevre halkını yardıma çağırarak bu eylemi gerçekleştirebilirsiniz!

Diyelim ki, yangın büyüdü, muhalefet yaygaraya başladı, yangın söndürme uçaklarınızı göndermeden önce, “uçakların şöyle şöyle arızaları var!”   “uçakları hiçbir pilot kullanmak istemiyor!”   “THK  Ana muhalefet partisi ile  hareket ediyor!” diye beyanatlar vereceksin…

Sen böyle devletin ayıbını örtmeye çalışırken, kendini bilmezin birinin,  “uçaklar arızalı değil, çalışmalara bazı uçaklarımız  katıldı!” gibi demeçlerine cevap vermekte kaçınmayacak  ve ağzına geleni söyleme yetkini  bir güzel kullanacaksın !

Bunun dışında yangının nasıl olsa her geç söneceğini  bildiğinden  kimsenin telaşa kapılmaması için  yangın mahallini  helikopterle dolaşıp, devletin,  halkın  ve ormanlarının  yanında olduğunu gösterme vazifesini bir güzel icra edeceksin .

Diyelim ki orman yangınları 27 yerde birden çıkıyor. Bu yangınlarla baş edemiyorsunuz. O zaman  (B) planı, olmazsa (C) planını devreye sokacaksınız .

Bazıları bu planları “pilav!” zannederek, pilavı yemek için ormanları maden arayıcılarına  kiralayacaktır. Sonuçta, ormanlarımız kesilince yok  olacağı için, yangın melanetinden kurtulunacaktır!

Biz yaz dedik, kalem yazdı.

Bundan gayrısı, Sizlerin izanınıza kalmıştır…Dedik ya, YANGIN SÖNDÜRMEK BİZİM İŞİMİZ!

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.