güvenilir kaynak casibom giriş maritbet
SON DAKİKA
Hava Durumu

VİCDANİLER NE ZAMAN UYANACAK?

Yazının Giriş Tarihi: 18.12.2020 21:50
Yazının Güncellenme Tarihi: 18.12.2020 21:50

            Kimilerine göre bu düzen değişmelidir. Kimileri ise bu düzenin devamlılığını savunur. Onlar, süregelen düzenin içinde nemalanan kesimdir. Başka bir kesim de, düzenden dert yanar ama, “böyle gelmiş böyle gidecek” felsefesine de kendilerini inandırmışlardır.

            Halbuki yaşam oyununda düzen filmi çok uzundur. Filmin senaryosunu hep güçlü olanlar yazar. Bunlar nemalanan kesimdir. Onlar güçlüdür ve azınlık olmalarına rağmen başrollerde oynarlar. Diğerleri çoğunluktadır ama görevleri sadece figüranlıktır.

            Düzenin filmleri bazen SİYASET, bazen SERMAYE, bazen de EMEK olarak karşımıza çıkar. Hepsinde kazanan ve kaybeden vardır. Kaybedenler çoğunlukta olan figüran kesimidir.

            Düzenin değişmesini isteyenlerle düzenden dert yanıp hiçbir girişimde bulunmayanlar VİCDANİ, diğer kesim EFRUZ tiplemesine uygun olanlardır.

            Haldun TANER’in “Gözlerimi kaparım vazifemi yaparım!” oyununda Efruz ile Vicdani tiplerinin karakter yapıları sanki bugünkü yaşam oyununu anımsatıyor insana.

            Haldun TANER’ in “VİCDANİSİ” dürüst, namuslu bir adamdır. “EFRUZ” ise üçkağıtçının biri …Efruzlar kazanır Vicdaniler sürekli kaybeder. Arada sırada Vicdaniler kazandıklarını zanneder. Halbuki düzen filminin  başrol oyuncuları yine  Efruzlar olur.          

            Vicdanilerin bazıları oyunda değişiklik yapmak isteseler de başarılı olamazlar. Zira tüm VİCDANİLER bir araya gelemezler. Bazıları halen uyuyamaz kaderci olmaya alıştırılmışlardır.

            Haldun Taner’in GÖZLERİMİ KAPARIM VAZİFEMİ YAPARIM oyununa uygun hayat filmi yıllardan beri yaşadıklarımıza çok güzel bir örnektir.

            Vicdaniler yıllardan beri uyanamamış bu gidişle de uyanacakları yok galiba…

            Çok söze ne hacet deyip, Neyzen Tevfik’ in bir dörtlüğ ile sözümüzü bitirelim. Bitirelim diyorum ama yine de VİCDANİLERİN uyanması dileğiyle diyelim…

            “Asrın yeni bir umdesi var. HAK kapanındır. Söz haykıranın, mantık ise ŞARLATANINDIR. Geçmez ele bir paye, kavuk sallamayınca liyakat görmesi pezevenk, PUŞT olanındır…

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.