güvenilir kaynak casibom giriş maritbet
SON DAKİKA
Hava Durumu

TÜRKİYE İTTİFAKI VE BAŞARININ ŞİFRELERİ

Yazının Giriş Tarihi: 24.04.2024 08:06
Yazının Güncellenme Tarihi: 24.04.2024 08:31

CHP’nin birinci parti olması, devamında belediye yönetimlerinde yükselişinin bir çok faktörü var.

Ekonomik kriz, emeklilerin durumu etkili olsa da, bana göre bu başarıda lokomotif görevi gören, CHP’de “Halkın Partisi” yani partinin en öneli ilkelerinden “Halkçılık” ilkesinin devreye girmesidir.

Bir başka önemli etken, CHP tabanında ittifak, Türkiye ittifakı’nı söylemleriyle, halkı birleştirici hareketleriyle çok iyi kullandı. Eğer Özgür Özel, sayın İmamoğlu, Sayın Yavaş‘ın seçimler sürecinde konuşma metinlerine dikkat ederseniz, kibirden uzak yeni bir dil kullanılmasının, ne kadar etkili olduğunu görebiliriz.

Örneğin, İmamoğlu’nun;

“… Bize minnet duymayın, sizlere verdiğimiz destek sizin paralarınızdır, cebimizden para dağıtmıyoruz, sizin paralarınızı bu zor dönemde yardımcınız olsun diye size geri veriyoruz. Artık yağma, peşkeş çekme yok… Bize ancak teşekkür ederseniz memnun oluruz”

Bu tip konuşmalar ve Pandemi dönemi boyunca ve devamında uygulanan halktan yana olan sosyal belediyecilik çalışmalarını tüm CHP’li belediyelerin uygulaması, halka güven vermiştir. Bana göre bu da başarı da önemli bir etkin olmuştur.

Özgür Özel, ustalaşmış bir lider profili çizmiş, onun ötesinde ötekileştirici değil, birleştirici dil, alaycı değil, halkı “baba ocağı” dediği CHP‘ye davetkar dil kullanmıştır.

Zafer konuşmasında;

“Milletimizle kurduğumuz Türkiye İttifakı tarihi sonuç elde etti, ülkemizin ve belediyelerinin nasıl yönetilmesi gerektiğine dair mesaj verdi…” derken devamında; Bugün hangi partiye oy verirseniz verin, kimsenin kaybetmiş hissetmesini istemiyoruz. Halkımız İYİ HİZMETİ ÖDÜLLENDİRMİŞ kötü hizmeti ve kötü niyeti cezalandırmıştır.

Asla böbürlenmeyeceğiz, aldığımız yükü sorumlulukla taşıyacağız. Siyasi rakiplerimizi dahi yıllardır yaptıkları ALAYCI ZAFER konuşmalarından mahrum tutacağız…” diyerek yeni siyaset anlayışının, elde edilmiş başarının ve gelecek başarılarının anahtarını veriyordu.

Evet, bu başarı öyküsünün devam etme sorumluluğunu taşımanın anahtarı bu konuşma içerisinde. Seçilmiş belediye başkanlarının başarısı, hiç şüphesiz gelecek seçim zaferlerine kapı aralayacaktır.

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.