güvenilir kaynak casibom giriş maritbet
SON DAKİKA
Hava Durumu

TÜRKİYE DÜŞMANLIĞI…

Yazının Giriş Tarihi: 18.12.2020 21:50
Yazının Güncellenme Tarihi: 18.12.2020 21:50

“POGROM” Rusça bir sözcüktür. Anlamı ise, “yıkıp yıkmak, saldırmak” demektir. Siyasi Litarürde “Çarlık Rusya’sında Yahudilere karşı girişilen soykırım benzeri yakıp yıkma, öldürme eylemlerini ifade eder.
Rus tarihinde, ırkçılık ve Ortodoks yobazlığı nedenleriyle üç önemli “POGROM DALGASI” görülür.
1881-1884 arası; Nisan 1881’de Çar II.Alexander’ın öldürülmesinin ardından Yelzavetorad’da başlayan dalgada, çok geniş bir alan içinde Yahudi’lere ait evler, dükkanlar yağmalandı. Çok sayıda Yahudi öldürüldü. İş başına geçen hükümetler “POGROM” dalgasını sert önlemlerle kaldırabildi. 1903-1906 arası ikinci dalga Pogromunda muhafazakâr dernekler, “KARA YÜZLER” adlı gizli kuruluş ve gizli polis önemli rol oynadı. 1903 paskalyasındaki Pogrom’da bir günde 43 Yahudi katledildi. 1500 ev ve dükkan yakılıp yağmalandı. Pogromdan 64 kent, 600 kadar yerleşim birimi etkilendi. 1917-1921 yılları arasında, Bolşevik İhtilali ve iç savaş esnasında yaklaşık 60 bin Yahudi’nin öldürülmesiyle sonuçlanan üçüncü dalga POGROM Ukrayna’dan geçen ordular tarafından gerçekleştirildi. Katliam, ancak İhtilalin oturması ile son bulabildi.
Bu tarihsel Yahudi katliamını uzun uzadıya anlatır Erdoğan Tokmakçıoğlu. İnsan bu katliamı okuyunca, Almanların II. Dünya savaşında Yahudilere yaptığı katliamı, Türkiye’deki PKK2lıların yaptığı katliamları hatırlamaz mı?
Hatırlar, hatırlar.
Ermeni’lerin 1915’lerde yaptıkları katliamlar, yine Ermeni’lerin Azerbaycan halkına yaptığı katliamlar…
Zaman zaman tüm dünya coğrafyasında böyle katliamlar olmuş. Bu örneklerden hareketle Dünya devletleri arasında sürekli olarak Ermeni katliamının gündemde tutulmasının nedeni ne olabilir?işin tuhaf yönü de, 1915 olaylarında Ermenilerin Ruslarla birleşerek yaptıkları katliamları görmezlikten gelip, sadece ve sadece “Ermeni Soykırımını” olarak dünya insanlığına lanse etmeleridir.
Sonuç olarak şunu ifade etmek istiyorum. Dünya tarihinde birçok ülke insanı böyle katliamlarla karşılaşmıştır. Yalnız, suçlu olan devletler hiçbir şey yapmamış, sadece Türk, Ermeni katliamı yapmış tezini gündemden düşürmemeleri çok büyük bir haksızlıktır. Bunun altında yatan yegane sebep, Türk düşmanlığıdır. Dünya ne kadar globalleşse de, ülkeler arası ekonomik çıkarlar yakınlaşması yaşansa da, “ Ermeni Soykırım” yalancılığının yıllardır dış siyasette karşımıza çıkması Türkiye’nin bu konuda sınıfta kaldığının da bir çeşit göstergesidir.
Esen kalın.
 

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.