güvenilir kaynak casibom giriş maritbet
SON DAKİKA
Hava Durumu

TRAFİK EHLİYETİ OLUR DA, “EVLENME EHLİYETİ” OLMAZ MI?..

Yazının Giriş Tarihi: 18.12.2020 21:50
Yazının Güncellenme Tarihi: 18.12.2020 21:50

Basında, evlenen çiftlerden nikâh öncesi “Evlenme Ehliyeti” istenecekmiş. Bu haber, “FLAŞ, FLAŞ” diye nemenem şey gibi habire veriliyor.
Merak edip, ertesi günü bizim Belediyenin nikâh memuruna gidip, sordum. Nikâh memuru kardeşim Çetin Bey:
_ Hocam, bu yeni bir değişiklik değil. Bu Nüfus Müdürlüğünden kişinin evli olup olmadığına dair bilgileri kapsayan bir evrak…
Allah, Allah dedim. Yahu madem bu, “Evlenme Ehliyeti” sadece bir isimden ibaret, niye böyle insanlara yeni bir yenilik diye yutturulmaya çalışılıyor?
Gerçekten bu haber kafamı kurcaladı. Nikâh memuru öyle dedi ama merak bu ya, hemen internete girdim. Milliyet gazetesinin yazarlarından Gülgün Karaoğlu’nun aynı konu ile ilgili yazısına şöyle bir göz attım.
Sayın Karaoğlu şöyle demiş:
“Evlenme Ehliyeti” konusunda yıllardır savunduğum fikrim var; AİDS, Hepatit gibi bulaşıcı hastalıkların araştırılmasıyla birlikte evlenmeye niyet edenlerin ciddi psikolojik sorunlarının olup- olmadığının araştırılmasını istiyorum.
Bununla birlikte yakın akraba evliliklerinin yasaklanmasını öneriyorum…
… Başlık parası karşılığı satılan kızlar, berdel, beşik kertmesi gibi çağdışı uygulamalara bir son vermek gerekmiyor mu?
Bir başka gerçek de bu “Evlenme Ehliyetini” almak için kaç para yatırılacağı; malumunuz, harcıydı, puluydu, cartıydı, curtuydu…
İşte gördünüz. “FLAŞ, FLAŞ” diye verilen ve insanlar alemine, yenilik gibi sunulan haberi. Böyle sanal haber yutturmacılığıile, maalesef enayi yerine konuluyoruz.

HABERA BAK!
“Boğa turist tanımadı!”
Olay İspanya’da geçiyor. Boğa adamın birini boynuzları ile bir güzel okşuyor, bizim gazeteci arkadaşımız da haber yapacak ya, hemen bir fotoşipşak ve resmin üzerine, “Boğa turist tanımadı!”
Bir başka gazete sayfasının dörtte birini kopyalayacak şekilde reklamvari haberler…
“Sosyete partisinde olanları duydunuz mu?”
sanki çok lazım.
“Haftanın rüküşünü gördün mü?”
“Bugün çok güzel bir yemek tarifi okudum. Dinle bak…”
“Bil bakalım, kim kime evlenme teklifi etmiş!”
“Yeni bir diyet öğrendim. Yazayım mı sana da?”
“Sana harika bir makyaj tüyosu vereyim mi?”

Daha neler, neler?
Ve bunlar yetmezmiş gibi, bu kadar güzel haberin kaynağını bulmak için, gazetenin ek ilavesini de almayı kesinlikle unutmayacaksın!
Eee ne diyelim?
Magazin, magazin..
 

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.