güvenilir kaynak casibom giriş maritbet
SON DAKİKA
Hava Durumu

TEOG ÇİLEKEŞLERİNE

Yazının Giriş Tarihi: 18.12.2020 21:49
Yazının Güncellenme Tarihi: 18.12.2020 21:49

Teog kapsamında 25 Temmuz’da sona ereceği duyulan tercih başvuruları 29 Temmuz’a kadar uzatıldı.

8 Ağustos’ta sona erecek yerleştirme sonuçlarının ilanı 12 Ağustos’a uzatıldı.

Yeni takvime göre boş kontenjanlar 15 Ağustos’ta ilan edilecek. Yerleştirmeye esas olan 1. nakil tercih başvuruları 15-19 Ağustos, 2. nakil başvuruları 22-26 Ağustos’ta, 3. nakil başvuruları 29 Ağustos 2 Eylül tarihlerinde yapılacaktır.

Bu takvime bir şey diyeceğimiz yok. Zira Türkiye Cumhuriyetine karşı yapılan darbe girişimi neticesindeki karışıklık, MEB’i önceden hazırlanan takvimi değiştirmeye mecbur bırakmış olabilir.

İlginç olan kapatılan özel eğitim kurumlarındaki öğrencilerin MEB’e bağlı okullara nakledilirken okulların kontenjanına bakılmaksızın nakil yapmalarıdır.

Bu durumda ister istemez aklımıza şu konu takılıyor:

Liselere giriş TEOG puanlarına göre yapıldığına göre, kapatılan özel eğitim kurumlarından 150 000 civarında öğrencin aynı sıralamaya tabi tutulup tutulamayacağı?

Eğer TEOG tercih sistemine göre yerleştirme yapılırsa, bazı öğrencilerimizin yaptığı okul tercihleri sıralamasında girmek istediği liseye girememe olasılığı olabilir.

Bir başka konu da kapatılan okulların öğrencilerini MEB’in okullarına nakil yapmaları ile yeni okullar açılmadığına göre, sınıf mevcutlarının kabaracağı varsayımı. Ayrıca MEB bünyesinde açığa alınan 21738 personel olduğu, bu sayıya daha fazla personel ilave edileceği düşünülürse, eğitim ve öğretimde birtakım aksaklıkların olmaması için yeni atamaların yapılıp yapılamayacağı ise aklıma takılan başka bir soru.

Umarım MEB eğitimde aksaklığın olmaması için gerekli önlemleri alır.

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.