güvenilir kaynak casibom giriş maritbet
SON DAKİKA
Hava Durumu

TEOG BİTTİ ÇİLE BİTMEDİ

Yazının Giriş Tarihi: 18.12.2020 21:49
Yazının Güncellenme Tarihi: 18.12.2020 21:49

            Hepinizin bildiği gibi 15 Temmuz 29 Temmuz arasında TEOG tercihleri yapıldı. Anadolu Liselerine yerleştirme sonuçlarının ilanı 8 Ağustos’ta açıklanacaktı. Daha sonraları MEB Liselere yerleştirme takvimi değiştirerek 12 Ağustos’a erteledi. Kısacası stresli günlere,öğrencilerimiz açısından zam yapıldı!

            Gelelim asıl konumuza.

            12 Ağustos’taki liselere yerleştirme sonuçları belli olduktan sonra, stresli günler yine devam edecek. Devam edecek diyorum.Zira, MEB’in ne yapacağı belli değil.

            Meb’in yayınlamış olduğu tercih ve yerleştirme takviminde yeni bir değişiklik olmazsa, tercih ve yerleştirme takvimini aynen aktarıyorum.

            Yeni takvime göre, boş kontenjanlar 15 Ağustos’ta ilan edilecek. Yerleştirmeye esas 1.nakil tercih başvuruları, 15-19 Ağustos, 2. Nakil başvuruları 29 Ağustos-2 Eylül tarihlerinde yapılacaktır.

            Bu da liselere yerleşecek olan öğrencilerimizin 1. Tercihten sonra başka liseye nakil olabilirim endişesinin bir müddet daha devam edeceğidir.

            Bir eğitimci olarak, tüm öğrencilerimize heyecan yapmamalarını birinci tercihten sonra aldıkları puan veya yüzdelik dilimine göre başka bir liseye girebilme olasılıklarının olduğudur.

            Öğrenci kardeşlerimin bu tercih takvimine göre birinci tercihte yerleştiği okulu değiştirmek istemeleri halinde, açıklanacak olan kontenjan ve TEOG’da alınan puan dilimindeki değişikikleri çok iyi takip etmeleridir.

            Biz, Belediye Eğitim Destek Evi olarak bu konuda da her zaman öğrencilerimizin yanındayız.

            Esen kalın.

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.