güvenilir kaynak casibom giriş maritbet
SON DAKİKA
Hava Durumu

TEOG

Yazının Giriş Tarihi: 18.12.2020 21:50
Yazının Güncellenme Tarihi: 18.12.2020 21:50

AKP iktidarının yaz-boz tahtasına dönen sınav sisteminde yeniden birtakım değişiklikler yapıldı. Bir yıl önce uygulamaya konulan Lise giriş sınavlarının sonunda, öğrencilerin tercih yaptıkları okullara yerleştirme sorunları yaşanmış, bazı öğrenciler evlerinden kilometrelerce uzak okullara, tercih etmediği halde İmam Hatip liselerine kayıt yaptırma zorunluluğu yaşamışlardı.
Milli Eğitim Bakanlığı yaşadığı bu beceriksizliği, ikinci kez yaşamamak için, bu yıl bir başka değişikliğe gitmiştir. Geçen yıl, A ve B grubu tercih listesini içeren mevcut yerleştirme sistemi yerine 25 okul tercihi yapılan tek liste yöntemini uygulamaya koymuştur. Buna göre öğrencilerimiz 25 okul tercih yapacaktır.
Tercih işlemleri sırasında “özel okula kayıt yaptırdım tercih yapmayacağım veya tercih yapmak istiyorum” butonları seçenek olarak sunulacaktır. Öğrencilerimizin burada dikkat etmesi gereken husus, “özel okula kayıt yaptırdım” butonunu seçenlere, okul tercih ekranının açılmayacağının bilinmesinde fayda vardır.
Her iki butonu kullanmayan, yani özel okul veya diğer tercih butonunu da tercih etmeyen öğrencilerimiz “Açık Liselere” kaydedileceği bilinmelidir. Malumunuz olduğu üzere, “Açık Lise” dışarıdan okuma sistemidir. Burada 12 yıllık zorunlu eğitimde mecburiyet olduğu da unutulmamalıdır.
Tercih ve yerleştirme takvimi ise şöyledir:
-05 Haziran – Ortak sınavlar puanlarının ilanı.
-05-09 Haziran – Ortak sınav puanlarına itiraz.
-24 Haziran – Tercihlere esas kontenjan tablolarının ilanı.
-06-16 Temmuz – Yerleştirme işlemleri için tercihlerin alınması.
-14 Ağustos –Yerleştirme sonuçlarının ilanı ve kesin kayıt ve aynı gün boş kontenjanların ilan edilmesi
-24 Ağustos – Yerleşmeyen öğrencilerin Açık Öğretim kurumlarına kayıt yaptırması
TEOG sınavlarında yapılan değişiklik ve liselere yerleştirme takvimini bilgi olarak aktardık. Sınav maratonu devam eden öğrencilerimize başarı ve iyi şanslar diliyorum.
Esen Kalın…
 

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.