güvenilir kaynak casibom giriş maritbet
SON DAKİKA
Hava Durumu

TEKKELİ TAKKELİ EĞİTİMDE ÇAĞ ATLADIK!

Yazının Giriş Tarihi: 18.12.2020 21:47
Yazının Güncellenme Tarihi: 18.12.2020 21:47

Eğitim alanında çok fukara imişiz. Adı bilinmez ülkelerden sonra dünya sıralamasında en az okuyan ülke insanına sahipmişiz…

            Ulema geçinen birkaç kişi de, “Nüfusumuzun %97’si gazete okumadığı halde yerelde ve genelde bu kadar gazete olmasının sebebini anlayamadıklarını araştırma tezi halin getirmemiz gerekir” diye sanal basında konuşma başlayınca onlara muhalif olan bazıları da “Bunun sebebi gazetecilerin tutuklanması ayrıca önüne gelen herkesin gazeteci olmasıdır!” tezini karşı tez olarak ileri sürmüşler.

            Okuma olayında, Milli Eğitim camiasının “Kitap Okuma”  yarışmaları düzenlemeleri de insanımıza okuma alışkanlığı vermemiş olacak ki ilimsel ve bilimsel adamlarımız Türkiye’de okuma seviyesinin yüksek olduğu ve eğitim fukarası olmadığımız yönünde konferans vermeye başlamışlardır. Ayrıca konferanslarla yetinmeyip bir takım bildiri ilanları dağıtmaya başlamışlardır. Bu konularda dağıtılan bildiri ilanlarından bizim gözümüze çarpan bazı maddeleri sizlere aktarıyorum:

  1. Her şeyde olduğu gibi, “Ağaç yaşken eğilir” ilkesine bağlı olarak okullarımızda okul-dershane-özel ders koşuşturması yapan çocuklarımızın 18 saatlik ders almaları kültürel seviyemizdeki başarıyı göstermektedir.
  2. Kitaba ilgi yok diyenler çocuklarımızın okul çantalarının büyüklüğüne ve ağırlığına baksın… Zavallı çocuklarımızın çantalarını hamallar bile taşıyamazken ülke insanımızın okumayan bir toplum olarak gösterilmesini asla kabul etmeyiz!
  3. Mesela gazete okumuyorsak sigara paketlerindeki yazıları, duvar yazılarını, siyasilerin astığı pankartları okuyanımız o kadar çok ki bu konuda sayım yapmaya kalksak 82 anayasasına oy verme oranına ulaşırız!
  4. Devlet okullarından fazla özel okulun açılması, bunların dışında dergah- tarikat medreselerinin büyük çabaları sizce neyi gösterir? Tabii ki eğitim ve kültürde ne kadar zengin olduğumuzu!
  5. Canım efendim biz öğretmen okullarını sonra da öğretmen liselerini niçin kaldırdık? Ülkemize ışık olsunlar diye 81 ilimizde ücretli öğretmen sayısını niye 80 binlere çıkardık? Çocuklarımızın okuması, devletine milletine faydalı olması için değil mi?

Bakın bu yıl ilk kez öğretmen eğitim fuarı düzenleyerek stajyer öğretmen, sözleşmeli öğretmen, asil öğretmen, ücretli öğretmen, atanamayan öğretmen gruplarının sergilenmesini sağlayarak eğitimdeki başarımızı cümle aleme, bizi kıskananlara göstermiş olacağız!

Ne oldu? Bu kadar dil döktük. Hala mı benim ne demek istediğimi anlamadınız? Merak etmeyin, Tekkeli Takkeli projemiz eğitim sistemimizde güneş gibi doğacak! Öğretmen kökenli bakanımızla eğitim kalitemiz tavana vuracak!

Şimdilik benden bu kadar. Yetmediyse devamını siz getirin…

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.