güvenilir kaynak casibom giriş maritbet
SON DAKİKA
Hava Durumu

SOL YUMRUK…

Yazının Giriş Tarihi: 17.12.2021 00:07
Yazının Güncellenme Tarihi: 17.12.2021 00:07

Parti başkanlarının birisi, “GEÇİNEMİYORUZ!” eyleminde dillere destan yumruk kaldırmaları yaptı! Direnişin gösterimi, başkaldırışın, özgürlüğün, bağımsızlığın simgesi sayılan yumruk kaldırma hareketi, ülkelerin kendine has olan devrimci güçlerinin kullanış şekillerine göre biçimlense de, sol yumruğun veya sağ yumruğun kendine özgü manası ve kaldırılış şekli vardır.

68 kuşağını ve 78 kuşağı dediğimiz gençlik hareketlerinden sonra işin şekli değişti, hatta futbol maçlarında bile, “Saffet buraya yumruk havaya!” diye mizansen bir duruma dönüştü.

Beyler, hanımefendiler, Sol yumruğun havaya kaldırılışında kol dirsekten bükük ve yumruk sıkılı olarak kaldırılır. Sol yumruğun kaldırılışında, dirilişin kararlılığı, boyun eğmemenin anlatımı vardır. Sağ yumrukta yumruk sıkılı ama kol düzdür. Sağ yumruk işçi sınıfının gücünü ifade eder. Bu nedenle belirli özellikler taşıyan bu hareketlerin yapılışında, gerekli özen gösterilmezse, ABD seçimlerinde Obama’nın kendi mitinginde yumruk kaldırışına benzer!

Neyse, benim anlatmak istediğim asıl konumuza dönecek olursak, hepinizin bildiği gibi 11 Aralık günü, tüm ülkede olduğu gibi kentimizde de “Pahalılık ve işsizliğe hayır! Geçinemiyoruz!” eylemi yapıldı. Eylemin konuşmacısı Eğitim sen başkanı kardeşimizin harika konuşmasını bir tarafa ayırırsak, katılım olarak komşu ilçelerden gelinmesine rağmen, sayısal yönden yeterli çoğunluğa ulaşılamaması üzücüydü. Burada suçlu aramıyorum. Eğer suçlu aramaya kalkarsak, sendika ve parti üyelerinin duyarsızlığıdır derim.

Eylem sloganları içerikli, katılımcıların heyecanlı oluşu, iktidara karşı uyanışın işaretleri gibiydi.

Yalnız, “Geçinemiyoruz!” Pankartının altında, Lions, Rotary kulüp üyelerinin yine bazı mütahitlerin görüntü vermesi biraz komikti. Ben “komikti” diyorum ama, yine de emekçilere, dar gelirlilere destek vermek için geldiklerine sayalım bu komikliği!

Eylemin en dikkat çeken tarafı, parti başkanlarından birinin slogan atarken, (hatalı da olsa) sol yumruğunu emme basma tulumba hareketi gibi kaldırırken, “Yaşasın halkların kardeşliği” sloganında hiçbir hareket yapmaması, hemen arkasından boy gösterdiği ön saflardan sırra kadem basmasıydı… Her şeye rağmen yine de bir avuç duyarlı kardeşimizin, ezilenlerin sesi olmalarını alkışlıyor ve hepinize selam olsun diyorum.

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.