güvenilir kaynak casibom giriş maritbet
SON DAKİKA
Hava Durumu

SİYASİ ERKİN BAŞINDAN İLHAM ALARAK

Yazının Giriş Tarihi: 18.12.2020 21:49
Yazının Güncellenme Tarihi: 18.12.2020 21:49

            Adam kahvehanede anlatıyor:

            Çocuğu olmayan Hazreti Davut, Allah’a yakarmış, “Yarabbi bana bir kız çocuğu ver, onu sana kurban edeyim” diye.  Duası kabul olmuş, Allah bir kız çocuğu vermiş, adını Ayşe koymuş. Çocuğun yaşı kurbanlık çağa gelince Hazreti Davut, kızı yatırmış tam kurban edecek gökten Azrail çıkagelmiş, “Al bu keçiyi kızı bırak keçiyi kurban et” demiş.

            Adamın anlattıklarını dinleyenlerden biri, adamın her anlattığı cümleyi tasdik eder gibi kafa sallayan EVETÇİLERE, “Yahu adam yalan söylüyor anlattıklarında hiçbir doğruluk payı yok böyle yalanları niye tasdik ediyorsunuz?” diye gürleyince, EVETÇİLER, “Öyleyse sen doğruları anlat” demişler.

            Adam, “Ulan adam o kadar yalan söyledi ki hangisini düzelteyim, Hazreti Davut değil, İbrahim. Kız değil erkek evlat istemiş. Adını da İsmail koymuş… Tam kesmek üzereyken gökten Azrail değil, Cebrail çıkagelmiş, getirdiği keçi değil koçmuş!

            Diyeceksiniz ki bu dinsel hikaye de nereden çıktı?

            Hee, evetçilerin başı çıkar da meydanlarda, “Biiz, bu ülkede memurların 7 ay maaş alamadıkları günleri biliriz” derse ve böyle büyük bir zırvalamayı dinleyen evetçiler alkışlarsa benim gibiler de işin doğrusunu ispatlamak için böyle hikayelerle bu muhteremle bir güzel dalgasını geçer.

            Yahu ben 72 yaşındayım, memurların 7-8 ay maaş almadıkları zamanı hatırlamıyorum.

            Pekii yaz sizler hatırlıyor musunuz?

            “Pal Sokağının Çocukları” nın yazarı FERENC MOLNAR’IN bir sözü var , “O kadar yalancıdır ki, söylediklerinin tam tersi bile doğru değildir.”

            FERENC MOLNAR keşke bizim siyasileri dinleseydi!

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.