güvenilir kaynak casibom giriş maritbet
SON DAKİKA
Hava Durumu

SİYASİ ARENEDA İSTİFALAR VE İKİ LA FONTEİNE MASALI…

Yazının Giriş Tarihi: 18.12.2020 21:51
Yazının Güncellenme Tarihi: 18.12.2020 21:51

Baş sağlığı dilemek gibi zor birileri hakkında yazı yazmak.  Hele bu gibi arkadasınız kendinizin bulunduğu dava yolculuğunda beraber olduğunuz biriyse…

Bilgisayarınız basına geçer, tuşları bulamazsın. Kalemini alırsın, ne yazacağını bilmezsin.  Aklınıza takılanları karalamaya baslarsın, tam o sırada düşenselliğiniz ,  ‘’ Acele etme, kırgınlık olur, gereksiz, yarın yine karşılaşır birbirinize selam verirsiniz…’’ gibi kelimeler geçitine girersiniz.

Sonuçta ‘’ davul zurna saz, anlamayan kaz!...’’ deyip, bir kaç tane  politik  fıkra yazıp kıssadan hisse çıkarma kolaylığı imdadınıza yetişir.

Önce bir oh çeker ve sonra arşivinize bu siyasi yoldasınız için uygun bir fıkra aramaya girişirsiniz.

Yazınız sıcağı sıcağına okunursa, yorum yapılabiliyorsa iyi eğer, zaman asımına uğlar, sektiğiniz sıkıntı, harcadığınız emek boşa gitmiş olur.

Sonunda arşivinizde seçtiğiniz öyküleri bir güzel dökersiniz beyaz kâğıdın üstüne.

Sivrisinek öküzün basında dakikalarca vızırdadıktan sonra boynuzlarından birine konar.   Sonrası lafı güzarlık ederek verdiği rahatsızlıktan dolayı öküzden af diler.

‘’Eğer ağırlığım sana zara veriyorsa söyle, hemen çekip giderim.’’

‘’Kendini yorma’’ diye yanıtlar öküz ve söyle devam eder öküz,

‘’Benim için gitmende kalmanda fark etmez. Doğruyu söylemek gerekirse, senin orada olduğunu bile fark etmemiştim.’’

‘’ Tanrı heykelini taşıyan eşek kente girince tüm insanların saygı ile önünde eğilmelerine tanık olur.

Bu saygının kendisine gösterildiğini düşünen Eşek çok hoşnut olur ve oradan ayrılmak istemez. Eşeğin ilerlemediğini, böbürlendiğini gören sahibi sinirli bir şekilde sopayı eşeğin sırtına indirir, ve söyle der,

‘’Ahmak yaratık onlar sana değil taşıdığın heykele saygı gösteriyorlar…’’

La Fonteine  den aktardığımız iki öykü isteyen istediği gibi yorumlayıp birilerine yakıştırma yapabilir. İsteyen bizim gibi öyküyü aktarır ve kıssada hisse çıkarır sonuçta yorumu sizlere bırakır.

Bana göre birinci öykümüzün kıssadan hissesi ‘’Kibirli ve kendisini tek basına bir b.k zannedenler içindir ikinci öykünün kıssadan hissesi de ‘’ bir takım mevkilere gelmiş olanların kendilerine gösterilen saygı ve hürmetin şahıslarına ait olduğunu sananlar içindir.

Evet, biz kıssadan hisse dedik. Yorumu sizlere bıraktık. Esen kalın.

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.