güvenilir kaynak casibom giriş maritbet
SON DAKİKA
Hava Durumu

SİVAS “MADIMAK” KATLİAMI

Yazının Giriş Tarihi: 18.12.2020 21:47
Yazının Güncellenme Tarihi: 18.12.2020 21:47

Tarih: 2 Temmuz 1993

Onlar solcuydu, şeriat düzenine karşıydı, laik ve cumhuriyetçiydiler.

Onlar, Atatürk sevdalısı ve Atatürk devrimlerinin savunucu aydınlarıydı.

Onlar, sadece ve sadece Türkiye’nin aydınlık yarınlarının savunuculuğunu yaptıkları için Sivas Madımak’ta yakılarak öldürüldüler.

Bu insanlık dışı olay, Yargıtay 9. Dairesinin kayıtlarında şöyle anlatılır:

“…Somut olayda; 7-8 saatlik uzun bir zaman süreci içerisinde, güvenlik görevlilerince yapılmış çeşitli uyarılara rağmen dağılmayarak, Hükümet Konağı’nın önünde bulunan güvenlik görevlilerinin kurduğu barikatı da zorlayıp, devlet ve hükümetin ilde temsilcisi olan Vali’ye “Şerefsiz Vali”, “Vali İstifa” şeklinde, yürüyüşler ve toplanmalar sırasında da cumhuriyetçilik ve laiklik ilkelerine aykırı biçimde “ŞERİAT GELECEK, ZULÜM BİTECEK”, “CUMHURİYETİ BURADA KURDUK, BURADA YIKACAĞIZ”, “YAŞASIN ŞERİAT”, “KAHROLSUN LAİKLİK”, “ŞERİAT İSTERİZ”, “DİNSİZ LAİKLER” sloganlarının atılması, bir kısım işyeri, mesken ve araçların yakılması, “yak”, “yak” sloganları altında güvenlik görevlilerinin kurduğu barikatın cebir kullanmak suretiyle aşılıp, otelin yakılması suretiyle 35 kişinin yangın sonucu, 2 kişinin de silahla yaralanmış bulunması ve nihayet Türk İnkılabı’nın temel taşlarından birisi olan Sivas Kongresi’nin imzalandığı, sonradan müzeye dönüştürülmüş bulunan bina ile önündeki Atatürk heykelinin tahrip edilmiş olması, olayda kullanılan cebrin ve bir kısım icra hareketlerinin, TCK’nın 146. maddesinde belirtiler sonucu yaratmaya elverişliliğini ve Aziz Nesin’in düşünce ve davranışlarının bahane edilmek suretiyle anayasal düzenin en önemli ilkelerinden olan “Cumhuriyetçilik” ve “Laiklik” ilkelerinin ortadan kaldırılmasına yönelik bulunduğunu tüm açıklığı ile ortaya koymaktadır.”

İşte bu belge devletin vatandaşını koruyamadığının en açık göstergesidir. Yine bu belge Türk Adalet sisteminin kara bir sayfasıdır.

Cumhuriyeti, Laikliği savunan sanatçı ve aydınlarımızın yobazlar tarafından yakılarak şehit edilmesini unutmadık, unutturmayacağız. Onlar, Atatürk Türkiye’sinin devrim şehitleridir. Mekânları cennet olsun.

Rahmet ve saygıyla.

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.