güvenilir kaynak casibom giriş maritbet
SON DAKİKA
Hava Durumu

SIRASI MI?

Yazının Giriş Tarihi: 18.12.2020 21:47
Yazının Güncellenme Tarihi: 18.12.2020 21:47

İşten yorgun argın gelmiş, mutfakta tabak-çatal sesleri gelirken, sofraya oturmadan önce bir bardak su istemeye kalkarsınız, mutfaktan çok dokunaklı olan şu sesi duyarsınız;

''Sofrayı hazırlıyoruz, su istemenin sırası mı?Üşenme, kalk suyunu kendin koy...''

Okulda ööğretmen ders anlatırken, aklınıza takılan bir soru için parmak kaldırırsınız, öğretmenin ilk tepkisi, ‘indir bakalım şu parmağı, konunun anlatımı sırasında böyle parmak kaldırmanın sırası mı?''sözüne hangimiz şahit olmadık ki...

Eve konuk geleceği akşamlar, hazırlanan birçok yiyecek masada beklerken, sen ondan bundan bir kaçyudumluk tatma çabasına giriştiğinde eşiniz; ''Açölmedin ya, bak biraz sonra misafirlerimiz gelecek, şimdi atıştırmanın sırası mı?'' diye tepkiye şahit olmadınız mı?

Gençlik yıllarınızda arkadaş olduğunuz kız arkadaşınızla gece gezisine gitmek istiyorsunuz. Evden izin almanın zorluğunu bilen arkadaşınız ''gündüzler çuvala mı girdi? Gece gezilerinin şimdi sırası mı?'' diye hiçmi ters köşe olmadınız?

Hayat pahalılığından ne yapacağınızı bilmez haldesiniz. Ay sonuna kadar maaşınızın yetirme hesabını, muhasebeci taktiği ile hesap yapmaya çalıştığınız bir sırada, hanımınız; ''Hayatım bu hafta sonu geziye gidelim mi?'' diye seslendiğinde hanginiz ''Hanım maliye uzmanı gibi ben ay sonunu nasıl getireceğimi hesap ederken, senin bu gezi istemenin şimdi sırası mı?''demez misiniz?

Kısacası, bir şeyler yapmanın veya hiçbir şey yapmamanın ''sırası'' nasıl olur, neye göre sıra belirlenir diye kendinizi sorguladığınızda, ne cevap vereceğinizi bilmiyorum ama, bana göre bir şey yapmanın sırası, onu yapmak istediğin andır...

''Şimdi sırası mıydı'' diyenlere gelin hep beraber nanik yapalım. Doğumda olsun,ölümde olsun, sırasında mı doğup ölüyoruz ki, bazı şeylere'' sırası mı?'' sorusuyla karşılaşıyoruz.

Sonuçolarak, bir şeyler yapmak için sırasını bekleyenlerin, genellikle hiçbirşey yapmadıklarını, birşeyler yapmanın onu  yapmak istedikleri zaman olduğunu düşünerek hareket etmeleri gerektiğini lütfen unutmayın.

Evet öyle bir basit yazı ile sizlerin kıymetli vakitlerinizi çalmanın,''sırası mı?'' diyerek, susuyorum!

Zira SIRA SİZİN!

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.