güvenilir kaynak casibom giriş maritbet
SON DAKİKA
Hava Durumu

SINAV, SINAV…

Yazının Giriş Tarihi: 18.12.2020 21:49
Yazının Güncellenme Tarihi: 18.12.2020 21:49

Sınavların geleceğimiz olan çocuklarımızın hayatını nasıl kararttığını görerek yıllardır yazıyoruz. Görünen o ki daha da yazmaya devam edeceğiz gibi…

Dershaneleri kapattık, öğrenci velileri dershanelere üç beş bin lira ödemesin, öğrencilerimiz dershane eğitiminin yorucu çalışmalarından kurtulsun gibi suni sebeplerden dolayı.

Peki ne yaptık?

Okullarda ek kurslar açtık. Bunun sonucunda öğretmen ek ders ücreti tahakkuk ettirdik. Dershaneler özel okula çevrildi. Dershaneler varken üç beş bin lira ödeyen veliyi iki misli ücret ödemeye mahkum ettik. Devlet olarak öğrenci başına üç bin lira civarında katkı yapıldı. Tüm bunların sonucunda :

1- Devlet ekonomik olarak zarar etti.

2- Öğrenci velisi daha çok ekonomik külfetin içine girdi.

3- Öğrenci daha fazla yorucu bir eğitim çıkmazının içine itildi.

4- Sınav sayısı arttı.

5- Okullarda şişme not furyası başladı.

Milli eğitimde reform yapıyoruz diyenler eğitim-öğretimi yapboz tahtasına çevirdiler.

Anadolu Liselerinde yabancı dil eğitimi kuşa çevrildi, Anadolu Liseleri eski mahalle liselerine dönüştü. Tüm liseler Anadolu Lisesi olunca bu liselerin birçoğuna, ilkokula kayıt yaptıran çocuklarımız gibi, öğrenciler kayıt yaptırır hale geldi. Elini kolunu sallayanın üniversiteye girdiği gibi, Anadolu Liselerine de giriş aynı şekilde uygulanmaya başlandı.

Peki bu bütün başıbozukluk içerisinde bu sınav maratonunu yapmanın amacı ne? Bu sınav kandırmacasının öğrencilere ne kadar zarar verdiğini, biraz evvel saydığım konularda velilerin, devletin ne kadar mali külfete girdiğini anlamama aptallığı daha ne kadar sürecek?

Neyse,

Arkası yarın deyip, yazımızı burada keselim.

Esen kalın.

 

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.