güvenilir kaynak casibom giriş maritbet
SON DAKİKA
Hava Durumu

SELEFİLİK

Yazının Giriş Tarihi: 18.12.2020 21:49
Yazının Güncellenme Tarihi: 18.12.2020 21:49

Kur’an’a dönmek, mezheplerden bağımsız şekilde İslam’ı anlamak diyorlar. Halbuki selefiliğin en yaygın yansıması vahabiliktir. Vahabilik bir mezhep sayılmakt ve bugün Suudi Arabistan’da geçerlidir.

Selefilik, radikal dini bir akımdır. Amaçlarından biri din devleti kurmaktır.

Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi kitaplarına giren cihat ve selefilik çok kavramlı olup bazı radikal dincilerin kendi düşünceleri doğrultusunda eğitim verildiğinde çok kötü sonuçlar doğurabilir. Laikliğin örselendiği bir eğitim programını kabul etmek, çağdaş eğitimden sadece uzaklaşmakla kalmayıp, yeni ışidçilerin oluşmasına neden olacak bir sistemdir.

Günümüzde Fetö belası ile uğraş verirken, böyle bir müfredat değişikliğine gidilmesi düşündürücüdür. Fetö’nün Türkiye Cumhuriyeti Devleti’ni ele geçirmek için dinsel argümanları nasıl kullandığını hepiniz biliyorsunuz.

Bu tip uygulamaların ülkemizde çeşitli kutuplaşmalara yol açacağını ifade etmemize gerek yok. Böyle müfredat  değişikliklerine de ben bir eğitimci olarak şaşırmıyorum. Nedenine gelince yıllar önce asrın liderinin laiklikle ilgili neler dediğini hatırlayın.

“Hem laik, hem Müslüman olunmaz. Ya Müslüman olacaksın ya laik!”

Başka söze hacet var mı?

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.