güvenilir kaynak casibom giriş maritbet
SON DAKİKA
Hava Durumu

ŞEKER GİBİ KANDIRMA

Yazının Giriş Tarihi: 18.12.2020 21:48
Yazının Güncellenme Tarihi: 18.12.2020 21:48

            Şeker fabrikaları zarar ediyormuş. Siz kendinizi akıllı bizleri de enayi mi zannediyorsunuz?

            Adam olun, adam!

            AKP olarak iktidara geldiğinizde, Türkiye; 0.6 bin ton şeker ithal ediyorken, 2016’da ithalat 280 bin tona çıktı. Yine sizler iktidara geldiğinizde 8 Nisan 2016’da şeker ithalatında sıfır gümrük tarifesi uygulamasına geçtiniz.

            Ve yine sizlerin iktidar olduğunuzda o satmaya kalktığınız fabrikaların üretiminden  Türkiye 280.6 bin ton şeker İHRAÇ ediyordu. İşin bir başka yüzü 2016’dan itibaren bir gram şeker ihraç edemediniz. Sizce sizler mi yalan söylüyorsunuz, yoksa rakamlar mı yalancı?

            2001 yılındaki şeker kanunundan önce 410 bin hektar şeker pancarı dikim alanı vardı. 2015 yılında bu miktar 272 bin 990 hektara düştü. Bunun sorumlusu pancar üreticileri mi yoksa yanlış üretim politikalarınız mı?

            Tarım alanındaki girdilerin artması sonucunda yine sizlerin iktidar döneminde pancar üretici sayısı 337 binden 120 binlere düştü. Burada suçlu pancar üreticileri mi yoksa sizlerin Türkiye tarımını baltalama girişimleriniz mi?

            Sorular, sorular…

            Soruların sonucunu söylemeye gerek var mı? İşin özü, cumhuriyet kazanımlarını yok etmektir. İşin özü mirasyediliktir. İşin özü fabrikaları seka, süt endüstri kurumu gibi yok etmek, yandaşlara rant sağlamaktır.

            Siz ne derseniz deyin, biz kandırılanlardan değiliz. Doğruya doğru, eğriye eğri diyenlerdeniz. Zira biz, sosyal devlet anlayışına sahiplerdeniz.

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.