güvenilir kaynak casibom giriş maritbet
SON DAKİKA
Hava Durumu

SEÇKİN SİYASETÇİLER KENTİ

Yazının Giriş Tarihi: 18.12.2020 21:51
Yazının Güncellenme Tarihi: 18.12.2020 21:51

 

Zengin Jamrach, gece olmadan önce Seçkin Siyasetçiler Kentine varma telaşındaydı. Bir yol ayrımına geldi. Çatalın hangi tarafına gideceğini kestiremediği için yol kenarında oturan Bilge görünüşlü kişiye danıştı.

“ Şuradan git” diye gösterdi Bilge Görünüşlü Kişi. “ Bu yol Siyaset Anayolu olarak bilinir.”

Jamrach, “ Teşekkür ederim” deyip gitmeye yeltendi. “ Kaç paralık teşekkür ediyorsun?” dedi beriki, “ Burada spor olsun diye mi duruyorum ben yani?”

Jamrach budalalığı sayesinde zengin olmamıştı kuşkusuz. Kılavuzun avucuna bir şeyler tutuşturup yoluna devam etti. Çok geçmeden de bir iyi Beyefendi’nin denetlediği paralı bir geçişe geldi. Ona da biraz para verip geçti. Düşsel bir ırmak üzerinde bulunan köprüye ulaştı. Köprünün başında, köprüyü yapmış olan inşaat mühendisi nöbet tutuyordu. Ona da, yatırımının karşılığında bir şeyler ödedi.

Kara mürekkeple doluymuş gibi görünen bir gölün kıyısına eriştiğinde vakit epey geç olmuştu. Yolun bittiği yerde bekleyen Salcı’yı gören Jamrach, geçiş ücretini verdi ve sala binmeye kalktı.

“ Yok, öyle yağma” dedi salcı. “ Bu ipi boynuna takıp suya atla. Seni karşıya kadar yedekte çekeceğim. Tek yol bu.”

Çamura bulanmış ve yarı boğulmuş durumda öte yakaya ulaştı Jamrach. Salcı onu karaya çekip ipten kurtardı. “ İşte” dedi, “ Seçkin Politikacılar Kentindesin artık. Burada 50 milyon kişi yaşar. Hepsi de birbirinin aynıdır. Çünkü Pislik Gölü’nün boyası yıkamakla çıkmaz.”

“ Mahvoldum!” diye haykırdı Jamrach. Bütün servetini yol buyunca ona buna dağıttığından yakındı. “ Seninle geri döneceğim” dedi salcıya.

“ Avucunu yala!” diye karşılık verdi salcı. Ve Salcı oradan uzaklaşırken;

“ Bu kent dönüşü olmayan Ada üzerinde kurulmuştur” der.

Bu öykü, Amerikalı Ambrose Bierce adlı bir yazarındır. Yazarın tüm evrensel kurumları, tüm değer yargılarını sorgulaması, yakıcı diliyle düşündüren, akıcı bir dili olması, okuyucunun ilgisini çekmektedir. Sizlere aktardığım, “ Seçkin Siyasetçiler Kenti” hepinizin yorumu değişik olabilir ama yorumlarınızı birleştirdiğinizde, ana temanın değişmediğinin farkına varacaksınız. Ve yine çıkaracağınız bu ana tema, sizlerin öyküden çıkardığınız “Kıssadan Hisse” olacaktır.

Evet, bizden şimdilik bu kadar, okuması ve“ Kıssadan Hisse” çıkarması sizlerden.

Kolay gelsin… 

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.