güvenilir kaynak casibom giriş maritbet
SON DAKİKA
Hava Durumu

SEÇİM MATEMATİK

Yazının Giriş Tarihi: 18.12.2020 21:48
Yazının Güncellenme Tarihi: 18.12.2020 21:48

 

            Her zaman olmasa bile, çoğunlukla iddia ettiğim bir konu var. O da matematiksel düşüncedir. Bazı konularda, bildiğiniz gibi çoğu eylemin sonucu rakamsal olarak verilir. İşte bizim de bugün yaptığımız çalışma böyle bir şeydir.

            BALYA: AKP:4178  MHP:870   CHP:3068    İYİ:1361

            Tabelaya baktığımızda cumhur ittifakının geçerliliği halinde, toplam oy 5048’dir. Diğer ittifakta alınan oy sayısı başlangıçta yeterli değil. İşte bu kentimizde millet ittifakı adayının kazanması, adayın başarısına veya diğer küçük partilerin aldığı oylardan belirli bir bölümünü almasın bağlıdır.

            Sonuç tamamen adaya bağlıdır.

            BİGADİÇ: AKP:16966   MHP:2702   CHP:6954   İYİ:4896    HDP: 945

            Kısaca ifade etmek gerekirse millet ittifakının HDP’nin oyuna ne kadar muhtaç olduğu apaçık ortadadır.

            DURSUNBEY: AKP:17757+2385  CHP:1710  İYİ:2381

            Hesap ortada. Seçimi millet ittifakının alması çok büyük mucizelere bağlı. Doğrusunu ifade etmek gerekirse de burada sonuç negatiftir.

            Diğer ilçelerimizden HAVRAN, İVRİNDİ ve KEPSUT’TA millet ittifakının seçim alması, Dursunbey ilçesi gibi negatif görüntüdedir.

            Sındırgı’ya gelince, burada cumhur ittifakının 14156 oyuna karşı, millet ittifakının 10380 oy alması, biraz bize Nasreddin Hocanın göle yoğurt mayası atma hikayesini hatırlatmasına rağmen yine de seçimin diğer faktörlerini hesaba katarsak belki burada seçim alınabilir düşüncesindeyim.

            Eğer, Ahmet Akın faktörü çalışsaydı bu tabloda bazı etkenlerin, bilhassa DP ve HDP faktörü millet ittifakı lehine hareket edeceği için tablo değişebilirdi.

            Artık bu saatten sonra adaylar üzerinden değil de ittifaklar açısından durumu değerlendirmek daha doğru olacaktır.

            Bu konuyu bundan sonraki sohbetlerimize bırakarak, sonuç olarak şimdilik şunu söyleyebilirim. Eğer CHP’lisi ve İYİ Partilisi yapılan ittifaka bağlı kalırsa zor da olsa seçim kazanılabilir.

            Esen kalın.

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.