güvenilir kaynak casibom giriş maritbet
SON DAKİKA
Hava Durumu

SAYIN DURSUN MİRZA’NIN TOPLANTISI VE SONRASI…

Yazının Giriş Tarihi: 18.12.2020 21:49
Yazının Güncellenme Tarihi: 18.12.2020 21:49

            Sayın Belediye Başkanı Dursun Mirza 2 yıllık icraatını anlatmak için 30.03.2016 tarihinde Barış Manço Kültür Merkezinde halka açık bir toplantı yaptı.

Vay anammvayyy!    

Neymiş efendim salonu bile dolduramamış…       

Neymiş efendim, salonda aynı yüzler varmış…      

Neymiş efendim, diğer kurumlardan çelenk yokmuş. Başkanın çelengi bile suni sabit bir çelenkmiş de…   

Neymiş efendim, Belediye meclis üyelerinin sunuma katkısı yokmuş.     

Neymiş efendim, Bandırma’nın imha planı olan Rotterdam konusunda AKP-CHP işbirliği varmış da...

Buna benzer bazen mizahi, bazen kasıtlı cümlelerle, dostlar alışverişte görsün hesabıyla muhalefetsi gösteri yazıları…

İşin ilginç olan yanı, CHP dışında ideolojik farkı olan kişilerin böyle abuk sabuk eleştirileri doğal olarak kabul edilebilir ama aynı parti üyelerinin kendi partisinden olan bir başkanı eleştirmeleri, hem de internet sayfalarında böyle bir görüntü vermeleri çok yakışıksız bir durum.

Beyler, salonun dolulukla ilgili olan eleştiri ne kadar soyutsa, diğer eleştiriler de o kadar soyuttur. Tabii, somut eleştiri bulamayan birtakım lafgüzarlar ancak bu şekilde eleştiri yapabilirler.

Beyler, ben sayfalar dolusu yazı yazmayı sevmem. Ben, konulara objektif olarak bakarım. Bu nedenle bu toplantının amacının ne olduğunu anlamayan veya belediye ile ilgili mevzuatları tam olarak bilmeyen kişileri de muhatap almam.

İşin özüne inecek olursak, böyle bir toplantı yaparak iki yıllık icraatının hesabını halka vermek isteyen, haksız yere yapılan eleştiriler için halka açık bir toplantı yapan başkanı, bu cesaretinden dolayı kutlamak gerekir.

Eleştiri işine gelince, eğer eleştiriler somut verilere dayandırılırsa gerçekçi olacağına inananlardanım. Yoksa, sırf muhalefet olsun anlayışı ile yapılan eleştiriler havanda su dövmektir.

İkinci bir konu, bu toplantı bir bilgilendirme toplantısı da sayılabilir. Burada da amaç, bilgi kirliliğin, önlemektir. Zira bu bilgi kirliliği nedeniyle belediye sorumlu olmadığı işlerde eleştirilmektedir. Bu toplantının ana amaçlarından biri de Büyükşehir çıkmazı ile ilgili bilgilerin birinci ağızdan halka anlatılma zorunluluğudur.

Uzun lafın kısası, Sayın Mirza’nın böyle bir toplantı yapması çok olumlu bir harekettir, şeffaf yönetim anlayışıdır. Ben bu şekilde toplantıların yılda bir kez yapılması dileğiyle kendisini kutlar, çalışmalarının hesabını halka açık olarak verme cesaretinden dolayı kendilerini tebrik ederim.

Esen kalın.

 

 

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.