güvenilir kaynak casibom giriş maritbet
SON DAKİKA
Hava Durumu

SARI ÖKÜZ

Yazının Giriş Tarihi: 18.12.2020 21:50
Yazının Güncellenme Tarihi: 18.12.2020 21:50

Ortakların birinde bir öküz sürüsü yaşarmış. Çevredeki aslan sürüsünün de gözü öküzlerdeymiş.

      Ancak, öküzler saldırı anında bir araya geldiği için, aslanların yapacak bir şeyi kalmazmış. Aç kalan aslanlar, bir çare düşünmüşler. Topal aslan yanına bir iki aslanı alarak, beyaz bayrakla öküz sürüsüne yaklaşmış.

      Öküzlerin lideri Boz Öküz ve yanındakilere tatlı dille konuşmaya başlamış:

      ‘‘Saygıdeğer öküz efendiler. Bugün buraya sizden özür dilemeye geldik. Biliyorum bugüne kadar sizlere  zarar verdik. Ama inanın ki, bunların hiçbirini isteyerek yapmadık. Bütün suç o sarı öküz’de.

Aklımızı başımızdan alıyor. Biz de barış severliğimizi unutuyor ve saldırganlaşıyoruz. Sizle bir sorunuz yok. Verin onu bize, siz kurtulun yine barış içinde yaşayalım. ‘’

       Boz öküz ve heyeti bu sözler üzerine aralarında tartışıp, teklifi haklı bulup, Sarı Öküz’ü vermişler aslanlara. Bir tek Benekli Öküz karşı çıkmış ama kimseye derdini anlatamamış.

       Bir süre sonra aslanlar aynı yöntemle gelip, bu kez Uzun Kuyruk’u istemişler:

       ‘‘ Gördünüz mü ne kadar barışseveri.  Sizi de kararınızdan dolayı kutlarız. Ancak, şu Uzun Kuyruk var ya, kuyruğunu salladıkça nereden baksak görünüyor ve aklımızı başımızdan alıyor. Size saldırmamak için kendimizi zor tutuyoruz. Oysa sizler normal kuyruklusunuz. Verin onu bize, bu konuyu kapatıp, barış içinde yaşamaya devam edelim.’’

       Boz Öküz ve heyeti, Uzun Kuyruk’u teslim etmiş, yine Benekli Öküz karşı çıkmış. Uzun Kuyruk, aslanların pençesi altında can vermiş.

       Bu olay sürekli tekrarlanmış, her seferinde farklı bahanelerle…

       Sonunda öküzler zayıflamış, aslanlar küstahlaşmış. Artık, hiçbir bahane sürmeden doğrudan müdahale ederek, ‘‘Verin bize şunu yoksa karışmayız’’ demeye başlamışlar.

       Birer birer aslanların pençesinde can verirken, Boz Öküz ve yanındakiler, ‘’Ne oldu bize, nerede kaybettik bu savaşı? Oysa, vaktiyle ne kadar güçlüydük…’’diye sorgulamışlar kendilerini.

       Boz Öküz, Benekli Öküz’ün sözlerini hatırlayarak, gözleri nemli ‘‘BİZ’’demiş. ‘‘Sarı Öküzü verdiğimiz gün kaybettik bu savaşı…’’

       ‘‘Sarı Öküz’’ denilen meşhur öykü bu . Şimdi oturup ‘‘kıssadan hisse’’ çıkarmaya kalksak, ve desek ki; PKK ve yandaşlarının istekleri bitiyor mu? Habire verilen tavizlerin ardı arkası kesiliyor mu ? Kesilmiyor.

       Öyle ise, yapılan iyileştirmeleri ve tanınan demokratik hakların sonu gelmediğine göre, bugün yaşananlar ‘‘Sarı Öküz’’ öyküsünü hatırlatıyor mu, hatırlatmıyor mu? Bunun yanıtı sizlere düşüyor…

                                                                                                      (NOT: Öykü Hulki Cevizoğlu’ndan alınmıştır.)  

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.