güvenilir kaynak casibom giriş maritbet
SON DAKİKA
Hava Durumu

SAKIN ÜZÜLME

Yazının Giriş Tarihi: 08.10.2021 00:04
Yazının Güncellenme Tarihi: 08.10.2021 00:04

Devir para devridir, devir kafasını kullanıp köşeyi dönme devridir, devir ağası, dayısı olanın devridir. Ülkemizde paranın padişahlığının sürenler, kağıt ile, kitap ile, kalem ile ilgisi olmayanlar. Bakın çevrenize, kim yaşıyor, kim sizler gibi sürünüyor?

Bu memlekette üniversite bitiriyor, üstüne üstlük,  “Yüksek Lisans!” denilen naneyi yapıyorlar da ne oluyor? Her dört kişiden biriniz, İşçi Bulma Kurumu kapısında nöbet tutmuyor mu?

Bakın, bir daha söylüyorum, devir para devridir, devir ağası, dayısı olanın devridir.

Eğer böyle bir gücü yoksa, “iş bulamadım, yurt bulamadım, üniversite sınavlarında başarısız oldum…” gibi şeylere kafanı takma ve üzülme kardeşim.

Sakın üzülme kardeşim, asıl üzülmesi gerekenler varsa, eğitimi özelleştirenlerdir. Asıl üzülmesi gerekenler, bu memlekette öğretmen okullarını kapatanlardır, nitelikli öğretmen yetiştiren kurumların canına ot tıkayıp, yeterli öğrenci yurdunu yapmayıp, sizlerin huzur içinde okumanıza zorluk çıkaran egemen güçlerdir.

Ama onlar üzülmek nedir?

Kar olmak nedir?

Bilmezler ki…

Sevgili gençler, okuyup dertsiz başınıza dert mi alacaksınız? Bakın okuyanlara, “İşçi Bulma Kurumu” önündeki nöbetten sonra, simit tablası elinde sokak sokak dolaşmıyor mu?

İşte bu nedenle; eğitim-öğretim aşamasında veya sonrasında sizlere gösterilen tüm olumsuzluklar için sakın üzülmeyin. Çünkü suç sizde değil, bizdedir. Bizim seçtiğimiz siyasetçilerdedir…

Beni, tekrar tekrar söyletmeyin. Ticarete atılan, kredi alın, holdinglere kapağı atmak için, siyasi erk sahiplerine yandaş olun, kısa yoldan para kazanmanın yollarını önlerinin!

Üzülmesi gerekenlerin, gayet rahat, şatafat içinde yaşadıklarını ve sizler için dertlenmediklerini, ara sıra timsah gözyaşı dökme sahtekarlığına baş vurduklarını görmüyorsan ben ne yapayım?

Evet sevgili kardeşlerim, işe giremedim, okuyamadım, okumak için yurt bulamıyorum falan filan gibi daha bir sürü olumsuzluklara sakın üzülme! Hemen kısa yoldan bir “DAYI!” bul, ve köşeyi dönmenin yollarını denemeye başla!..

Ben, böyle böyle dedim diye benim sözlerime de pek kulak asma. SEN sadece üzülme yeter…

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.