güvenilir kaynak casibom giriş maritbet
SON DAKİKA
Hava Durumu

SAÇMALIĞIN DANİSKASI

Yazının Giriş Tarihi: 18.12.2020 21:49
Yazının Güncellenme Tarihi: 18.12.2020 21:49

Balıkesir Büyükşehir Belediyesinin, Bandırma halkından intikam alır derecesinde yaptığı çalışmalar saçmalığına bir yenisi daha eklendi.

Yağmur suları atık su giderleri sorunu. Bandırma Belediyesi, Balıkesir Büyükşehir olduktan sonra Büyükşehir’e Su ve Kanalizasyon İdaresinin tüm araçlarını teslim etti. Yasa gereği Su ve Kanalizasyon İşleri de Büyükşehir’e geçmiş oldu.

İşte, işin çapanoğlu bundan sonra başladı. Bildiğiniz gibi, yağmur suyu ve atık sularının, her türlü sel felaketinin önüne geçmek için rögar ve kanalların temizliği her yıl yapılıyordu. Gelgelelim bu işlerin aksamasından dolayı , iki belediye arasında yaşanan kaos, gerçekten mizahi olduğu kadar, Bandırma halkı için sorun oldu.

Büyükşehir, Su ve Kanalizasyon İdare Birimi bende. Yalnız Bandırma Belediyesi olarak bu işi sen yapacaksın diyor. Bandırma Belediyesi de benim personel, ekipman ve araçlarım, Büyükşehir olarak senin elinde. Bu nedenle bu iş senin görevin diyor.

Pekii, bu durumda kim haklı, kim haksız?

Hiç şüphesiz Bandırma Belediyesi haklı. Büyükşehir, ben bu işi yaparım ama parasını senden alırım diyor. Yahu buna saçmalığın daniskası denmez de ne denir?

Bandırma Belediye Başkanı, “Ben bu iş yapmaya kalksam bile , kanalizasyon ile ilgili araç ve ekipmanlarımızı Büyükşehir’e devrettiğimiz için bu işlevi yapamayız” diyor.

Durum bu merkezde olunca, su paraları konusunda olsun, bazı yerlere el koyma konularında olsun ve bu atık su- kanalizasyon işlerinde olsun insanın aklına tek bir şey geliyor. O da Büyükşehir bal gibi Bandırma halkından intikam alıyor.

Bu durumda halen Büyükşehir rezaletini savunanların , particilik yapmalarına şaşıyorum.

Kısacası hangi partiden olursa olsun Bandırma’nın havasını teneffüs edenlerin, Bandırma’nın ekmeğini yiyenlerin, Bandırma halkının haklarını korumaları insani bir görevdir. Doğacak bir sel felaketinde yaşanacak acıların, hepimizin yüreğini dağlayacağını unutmamalarını dilerim.

Siyaset arenası, çözüm yeridir. Bu nedenle Bandırma halkının menfaatleri yönünde bu sorunun halledilmesi gerekir. Yoksa, olabilecek bir su felaketi, şu partili bu partili diye ayrım yapmaz.

Esen kalın.

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.