güvenilir kaynak casibom giriş maritbet
SON DAKİKA
Hava Durumu

PARANIN KULLARINA PEYGAMBER BEDDUASI…

Yazının Giriş Tarihi: 18.12.2020 21:49
Yazının Güncellenme Tarihi: 18.12.2020 21:49

            “Yiyin, için fakat başkalarının emeğiyle üretilmiş nimetleri zalimce saçıp savurmayın! Allah, zalimce saçıp savuranları sevmez.”

            (A’raf 31, En’am 141. Ayrıca İsra 26-27-Nisa 6-Şuara 151)

            Bu, Kur’an’ın temel buruklarından biridir.

            Kur’an, kendi emeğinin karşılığı olandan da savurganlık yapmayı da yasaklamakta ama onu israf sözcüğüyle değil “tebzir” sözcüğü ile ifade etmektedir:

            “Akrabaya hakkını ver! Çaresize, yolda kalana da. Fakat saçıp, savurma! Çünkü saçıp savuranlar şeytanların kardeşleri olurlar. Ve şeytan kendi Rabbine nankörlük etmiştir.” (İsra 26-27)

*** *** ***

Kur’an’dan öğreniyoruz ki Peygamberler mesajının en büyük düşmanları ZULÜM, RİYA, SERVET VE REFAHLA AZIP ŞIMARMAK.

*** *** ***

            İsra suresi 16. Ayet kural koyarcasına şöyle diyor, “Biz bir ülkeyi/medeniyeti mahvetmek istediğimizde, onun servet ve refahla firavunlaşmış kodamanlarına emirler yöneltiriz. Onları yöneticiler yaparız da onlar, orada bozuk gidişler sergilerler. Böylece o ülke/medeniyet aleyhine hüküm hak olur; biz de onun altını üstüne getiririz.”

            Paranın kullarına peygamber bedduası:

            Gümüş ve altın paranın, kadifenin, süslü giysilerin, kulu-kölesi olan, yüzükoyun yere çakılıp gebersin! Yüzükoyun yere çakılsın da yerlerde sürünsün! Vücudunun her yanına dikenler batsın da o dikenleri çıkaran olmasın! O öyle biridir ki bir şeyler verildiğinde hoşnut olur, bir şey verilmediği zaman ise asla vefa göstermez.

            (Buharı, Cihat 70, Rikak 10, İbn Mace, Zühd 8: Hadis4135)

*** *** ***

            Peygamberimiz, GULUL SUÇU işleyenlerin, namı diğer, MAUN SURESİ ihlalcilerinin cenaze namazlarını kılmadığını bildiren örneğe gelince: “Haz. Peygamber, kamu malı çalmış, kamu malına tasallutta bulunmuş olanların cenaze namazlarını kılmamıştır.”

(El, Cevziyye, Zadü’l- Mead, 1/515, 3/107108)

*** *** ***

            Bugün sizlerle Yaşar Nuri Öztürk’ün “MAUN SURESİ BÖYLE BUYURDU” adlı kitabından birkaç alıntıyı paylaştım.

            Amacımın ne olduğunu söylememe gerek yok. Amacım, yukarıdaki alıntılarımda açıkça belirtilmiştir. Sizler bu satırları okurken önce kendinizi, sonra şatafat içinde yaşayan din bezirganlarını MAUN SURESİ’NDEN aktardığım alıntılara göre yorumlayın.

            Esen kalın.

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.