güvenilir kaynak casibom giriş maritbet
SON DAKİKA
Hava Durumu

MÜNAFIK

Yazının Giriş Tarihi: 18.12.2020 21:48
Yazının Güncellenme Tarihi: 18.12.2020 21:48

 

            Safiye İnci isimli bir genç Atatürk’e hakaretten Atatürk’ü koruma kanunu kapsamında tutuklandı.

            Gazetenin biri bu olay üzerine, “Türkiye’yi ayağa kaldıran sözlerin sahibi cezaevine kondu!” diye manşet yapmış. AKP iktidar olduğundan beri bu ilk olay değil ki… Atatürk’ün heykellerinin kırılması, Atatürk’ün fotoğraflarının kaldırılması, buna benzer olayların çoğalmasının nedenleri nelerdir diye hiç düşündünüz mü?

            Kur’an’ın 63’üncü suresi “Münafıklar” ile ilgilidir. Münafık un süresinde ikiyüzlülerden söz edilir. Bunların “kalpleri mühürlü” olduğu söylenir ve denir ki:

            “Ey Muhammed, onlara baktığın zaman , cüsseleri hoşuna gider; konuşurlarsa sözlerini dinlersin, tıpkı sıralanmış kof kütük gibidirler; her çığlığı kendi aleyhlerine sayarlar.         Onlardan çekin, Allah canlarını alsın, nasıl da ALDATILIP DONDURULUYORLAR!”

            Safiye isimli bu kız da, “8 yaşından beri kapalıyım! 6 yıldır çarşaf giyiyorum!” demekle bir yerlere nasıl bir kişiliğe sahip olduğunu göstermiyor mu?

            Uzağa gitmeye hiç gerek yok. Hasan Mezarcı’yı ne çabuk unuttunuz? Merve Kavakçıları, TBMM’nin eski başkanının yediği haltları bir anımsayın canım.

            Sadece birkaç isimden bahsettim. Kur’an’a göre münafıklar o kadar çok ki…

            Unutulmaması gereken gerçek, bu tip kişilerin siyasi güvenceleri olmasa böyle haltlar karıştıramayacağıdır.

            Yine unutulmaması gereken bir gerçek var ki bir devlete saygı o devletin kurucularına gösterilecek saygıdan geçer. Devleti yönetenlerin herkese Atatürk’e saygı zorunluluğunu anımsatmak görevleri olmalıdır.

            Kısacası günün yöneticileri her şeylerini Atatürk’e borçlu olduklarını unutmamalıdır. Bir anlamda “münafık” görüntüsünden kurtulmaları şarttır.

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.