güvenilir kaynak casibom giriş maritbet
SON DAKİKA
Hava Durumu

MİZAH USTALARI (3) (Müjdat Gezen)

Yazının Giriş Tarihi: 21.01.2022 00:06
Yazının Güncellenme Tarihi: 21.01.2022 00:06

O, espritüel sanatçı ve yazardır. Onu anlatmanın en güzel yolu, onun sözleri ile yapılabilir diye düşündüm. İşte bu nedenle, kendimden hiçbir ilave yapmadan onun anekdotlarından birkaçını sizlere aktarıyorum.

Hepinizin bildiği gibi O, Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Atatürk’e hayrandır. Atatürk’e “diktatör” diyenleri ağır bir dille şöyle eleştirmiştir:

“Atatürk’e diktatör benzetmesi yapan fındık beyinlilere deyin ki; Hangi diktatör, halife ve padişah olabilecekken, Cumhuriyeti kurar.”

Haksız ve mesnetsiz birçok soruşturmaya hedef olan Müjdat Gezen’in Türkiye’de sanatçıların, gazetecilerin ve aydınların en çok ihtiyaç duydukları “Adalet” kavramı hakkındaki sözleri de şöyle: “Adalet pantolon kemeri gibi. Çok sıkarsan boğuyor, gevşek bırakırsan düşüyor.”

Yaşadığı tüm olumsuzluklara rağmen tiyatrodan hiç kopmayan, binlerce sanat sever gencin yaşamına dokunan, onlarca kitap, onlarca oyun yazan mizah aşığı Müjdat Gezen’in vasiyeti de son derece mütevazi…

Şöyle diyor:

“Hayat bu, herkes ölecek. Benim vasiyetim okulumun bahçesine gömülmek.”

Türkiye’yi üç şeyin kurtaracağına inanıyor ve o üç şeyi şöyle sıralıyor:

“Sevgi, sevgi ve sevgi. Ben sevgiyi seviyorum. Olumsuzluklar sona erse, belki de mutluluklar kendiliğinden çoğalacak.”

Güldürü üstadı Müjdat Gezen:

“İddia ediyorum. Bir gün dünyayı aptallar yönetecek. Ama yönetilenlerin de hakkını yemek istemem doğrusu” diyor ve şunları ekliyor:

“Neden bir İngiliz, Türk’ten daha akıllı olsun ki? Kimse kimseden daha akıllı, daha aptal değil. Mesela Türkler çabuk kandırılıyor ama bu Almanlara sökmüyor dendiğinde ortaya şu sonuç çıkmıyor mu? Peki nasıl oldu da o akıllı Almanlar Hitler’e taptı?

Sanata, sanatçılara ve gençlere sahip çıkmayı görev bilen, insanları gerçekten seven usta, artık güvenini yitirmiş gibi. Güvenini kaybettiği konuları şöyle sıralıyor:

“Bir: ADALET

İki: hoşgörü

üçüncüsü mü?.. Artık onu da siz bulun… Aklınıza herhalde üç yüz şey geliyordur.”

Sevgili Müjdat Gezen’e sağlıklı ömürler diliyorum.

Kaynakça: “Kahkahayı patlattın” adlı kitap

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.