güvenilir kaynak casibom giriş maritbet
SON DAKİKA
Hava Durumu

MEŞHUR 28 ŞUBAT KARARLARI

Yazının Giriş Tarihi: 01.09.2021 00:05
Yazının Güncellenme Tarihi: 01.09.2021 00:05

1- Laiklik ilkesi büyük bir titizlikle korunmalı, mevcut yasalar uygulamada yetersiz görülüyorsa, yeni düzenlemeler yapılmalıdır.

2- Tarikatlarla bağlantılı özel yurt, vakıf ve okullar denetim altına alınarak, Milli Eğitim Bakanlığına devri sağlanmalıdır.

3- Genç nesilleri dimağlarının öncelikle Cumhuriyet, Atatürk, vatan ve Millet sevgisi, Türk milletinin çağdaş uygarlık düzeyine çıkarma ülkü ve amacı doğrultusunda bilinçlendirilmesi bakımından:

a) 8 yıllık kesintisiz eğitim bütün yurtta uygulanmalı.

b) Temel eğitim almış çocukların, ailelerinin isteğine bağlı olarak, devam edebileceği Kur’an kurslarının Milli Eğitim Bakanlığı kontrolünde faaliyet göstermeleri için gerekli idari ve yasal düzenlemeler yapılmalıdır.

4-Yurdun çeşitli yerlerinde yapılan dini tesisler gündemde tutularak siyasi istismar konusu yapılmamalı

5-Aydın din adamları yetiştirmek yükümlü kuruluşlar, Tevhidi Tedrisat Kanununun özüne uygun ihtiyaç düzeyinde tutulmalıdır.

6- Yasa ile yasaklanmış tarikatların faaliyetlerine son verilmeli.

7-TSK’yı dine karşıymış gibi göstermeye çalışan bazı medya gruplarının yayınları kontrol altına alınmalıdır.

8- TSK’dan İlişkileri kesilen personelin, diğer kamu ve kuruluşlarında istihdamı ile teşvik unsuruna imkan verilmemelidir.

9- TSK’ya aşırı dinci kesimden sızmaları önlemek için alınan tedbirler, diğer kamu kurum ve kuruluşlarında da uygulanmalıdır.

10- İran İslam Cumhuriyetinin Ülkemizdeki rejim aleyhtarı faaliyet ve davranışlarına mani olunmalı, tedbir paketi yürürlüğe konulmalıdır.

11- Mezhep ayrılıklarını körükleyip milletimizin kamplara ayrılmasına yol açacak faaliyetler yasal ve idari yollarla mutlaka önlenmelidir.

12- Anayasa ve yasalara aykırı olarak sergilenen olaylar önlenmelidir.

13- Kıyafetle ilgili kanuna aykırı olarak ortaya çıkan uygulamalara mani olunmalı, Kamuda titizlikle uygulanmalı.

14- Silah ruhsat işlemleri yeniden düzenlenmeli, pompalı tüfeklere olan talep dikkatle değerlendirilmelidir.

15- Rejim aleyhtarı, Örgüt ve kuruluşların deri toplaması engellenmeli, kanunla verilmiş yetki dışında kurban derisi toplatılmamalıdır.

16- Yasa ile öngörülmemiş bütün özel üniformalı kurumlar kaldırılmalıdır.

17- Ülke sorunlarının çözümünde “Millet” kavramı yerine “Ümmet kavramı”na sonuçlandırma girişimleri önlenmelidir.

18- Atatürk’e karşı yapılan saygısızlıklar ve Atatürk aleyhine işlenen suçlar hakkındaki kanun istismar edilmesine fırsat verilmemeli.

  28 Şubat 1997’de zamanın Milli Güvenlik Kurulu tarafından alınan bu kararlar, Cumhurbaşkanı Demirel, Başbakan Erbakan, Başbakan Yardımcısı Tansu Çiller ve diğer bakanlar tarafından imzalanmış, 14 Martta Bu kararların uygulanması için, Erbakan tarafından tüm bakanlıklara talimat verilmiştir.

  Sayın Saygı Öztürk’ün dediği gibi, “ İşte 28 Şubat kararları bunlar… Siz, siyasi Erk sahipleri bunların hangisine karşı çıkıyorsunuz?” Sadece SORUYORUM.

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.