güvenilir kaynak casibom giriş maritbet
SON DAKİKA
Hava Durumu

MEKSİKALI BALIKÇI

Yazının Giriş Tarihi: 18.12.2020 21:47
Yazının Güncellenme Tarihi: 18.12.2020 21:47

Biliyorum, bazılarınız müsait değil, bazılarınız da bu tür bir yazı için, “Yine mi hikaye?” diyecek ama, ben; yine de sizlere Meksikalı balıkçı hikayesini anlatacağım:

Amerikalı bir zengin Meksika’nın bir kıyı kasabasında teknesi ağzına kadar balık dolu bir balıkçıya rastlar. Balıkçının yanına gider ve:

“Merhaba balıkçı” diye seslenir. “Bu balıkları ne kadar zamanda tuttun?”

“Bir iki saatimi aldı” demiş balıkçı…

“E, niye biraz daha kalıp daha fazla tutmadın?” diye sormuş.

“ Bu kadarı bize yetiyor da ondan diye” omuz silkmiş balıkçı.

Balıkçının bu kanaatkârlığına şaşmış zengin işadamı; “kalan zamanını nasıl geçiriyorsun peki” diye üstelemiş.

Balıkçı, özetlemiş gününü:

“Sabahları açılır, biraz balık tutarım. Sonra çocuklarımla oynarım. Öğleyin karımla biraz siesta yaparım. Akşamları amigolarla gitar çalıp şarap içer, eğleniriz. Oldukça meşgul sayılırım senyör.”

Amerikalı zengin:

“Bak” demiş… Ben sana yardımcı olabilirim. Bu işe daha çok zaman ayırmalısın. Daha büyük bir tekne bulup daha çok balık tutmalısın. Oradan elde edeceğin gelirle daha büyük tekneler alırsın. Kısa sürede bir balıkçı filosuna sahip olursun. Hatta zamanla kendi balık fabrikanı bile kurarsın.”

Balıkçı merakla “Bunları yapmak için kaç senemi alır senyör?””

“15-20 yılda halledersin” demiş Amerikalı. “Zamanı gelince şirketini halka açarsın, kısa zamanda zengin olup milyonlar kazanabilirsin.”

 “Milyonlar ha” diye tekrarlamış balıkçı. “Eee sonra?”

“Sonra emekli olursun. Küçük bir balıkçı kasabasına yerleşirsin. İstersen zevk için balık tutarsın. Çocuklarınla oynar, karınla keyfince siesta yaparsın. Akşamları arkadaşlarınla şarap içip gitar çalarsın. Nasıl?.. Mükemmel değil mi?”

 Sonuç mu?

Hırsla örülü onca yılın vaat ettiği final, yanı başımızda ise, bu kadar koşuşturmaya, sonuçta yine mi emekli olup, gençliğimizde yaşamın tadını çıkaramadığımız, bu yarışa ne gerek var?

Sırrı çözülemeyen ölüm çeşitleri ile cebelleşilen bu dünyada zamanla yarışmanın, mutluluğu zenginlikte aramanın telaşı ne derece doğru ki…

                                                                             ÖYKÜ: Can Dündar

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.