güvenilir kaynak casibom giriş maritbet
SON DAKİKA
Hava Durumu

“MAKYAVELİZM” TÜRÜ SEÇİM

Yazının Giriş Tarihi: 18.12.2020 21:47
Yazının Güncellenme Tarihi: 18.12.2020 21:47

Adam lokantaya gitmiş. Garson başlamış saymaya: “Patlıcan musakka, patlıcan karnıyarık, patlıcan oturtma, patlıcan imambayıldı, patlıcan tava, patlıcan dolma!..”

Adam dayanamamış, “Bir yemek getir ama patlıcansız olsun!” demiş ya bizimki de o hesap . Biri kalkıp da, “Bir yazı yazın ki CHP’siz olsun” dese hakkı var.

Sanki CHP’den başka konu yok!

Ama Allah için söyleyin adayı belli tarihi belli olduğu halde seçime günler kala ülke genelindeki operasyonlar gibi operasyonlar yaparak seçimi erteleme kararı önemsiz bir şey mi?

            Bundan önce yazdım. Günler öncesi söylemekten sesimiz kısıldı. CHP’nin üzerinden parti ağaları elini çeksin diye. Gelin görün ki bu parti ağaları bizim sesimize kendi siyasi ihtirasları nedeniyle kulaklarını tıkadılar.

            Yıllardır süren delegeyi ben seçerim sonra delege beni seçer komedisi aynen devam etmektedir. Komedinin değişmesi için ağaların değişmesi de bir şey ifade etmiyor. Zira ağalar değişir ama zihniyet değişmez. İşte bu nedenle Bandırma’daki CHP hep sancılıdır.

            Siyasette “Makyavelizm” diye bir tabir vardır. Ansiklopediler “Makyavelizm” için şöyle yazar:

            Her türlü ahlak kuralını hiçe sayan siyasi sistem! Kimse kusura bakmasın delege sistemi konusu böyle işledikçe parti ağalarının “ben egosu” yönünde sistem çalışıyorsa bu sistem bal gibi Makyavelizm’dir.

            Bu sistemin sona ermesi için, parti üyelerinin garsonun saydığı patlıcan çeşitlemesinden bıktığını söylemesi gerekir.  Yalnız gördüğüm kadarıyla menüyü hazırlayanlar değişmiş ama menü aynı kalmış. Bu durumda “Makyavelizm” anlayışı devam ediyor demektir.

            Açıkça söylemek gerekirse “Ortanın solu Ankara’nın yolu” diyerek iki aday varken delegenin haberi olmadan, taban dedikleri üyelere sorulmadan, 3-5 parti ağasının, yani bazı egemen güçlerin dayatması ile Sayın Selim Panç aday gösteriliyor. Sayın Panç’ın aday olmasına itirazım yok. Her CHP’li gibi o da aday olabilir. Bizim itirazımız aday gösterilme şeklinedir.

            İşte bu nedenle komedi devam ediyor diyoruz. İşte bu nedenle dayatma ile aday gösterildiği için bu sisteme “Makyavelizm” diyoruz.

            Sonuç olarak menü aynı olduğuna göre eskiden olduğu gibi sadece patlıcan dalkavukları değişir ve sonuçta biz buna demokrasi diyoruz.

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.