güvenilir kaynak casibom giriş maritbet
SON DAKİKA
Hava Durumu

LİSEYE TERCİH YAPIYORUM

Yazının Giriş Tarihi: 18.12.2020 21:49
Yazının Güncellenme Tarihi: 18.12.2020 21:49

            30 Haziran’da TEOG sınavlarının kesin sonuçları ile bu sınavlara giren öğrencilerimizin Türkiye genelindeki yüzdelik dilimi ile il genelindeki yüzdelik dilimleri belli oldu.

            Yüzdelik diliminin önemi öğrencilerimizin 14 Temmuz’da yapacakları tercihler için çok önemlidir. Zira, Milli Eğitim Bakanlığının açıkladığı tercih ve yerleştirme kılavuzuna bakılırsa, öğrencilerimizin girebilecekleri okulların kontenjan ve bu okullara hangi yüzdelik dilim ile tercih yapılacağı açıkça belirtilmiştir.

            Öğrencilerimize ve sayın velilerimize bu konuda yararlı olmak için iki konuya dikkat etmeleri gerekir.

            Birincisi, tercih edeceğimiz okulun yüzdelik diliminin en az 2 puan farklılığını düşünerek tercihinizi yapın. Yani, diyelim ki öğrencimizin yüzdelik dilimi %4, tercih etmek istediğimiz okul %2 lik dilimde. İlk sıraya bu yüzdelikteki okulu yazmalısınız. Naıl olsa 25 tercih hakkınız var.

            İkincisi, birinci tercihe göre istediğiniz okula yerleşmeyen öğrencilerimizin, bundan sonra iki tercih haklarının olduğunu unutmamanızdır. Birinci tercihte istediğiniz okula giremediğinizi varsayarsak ikinci tercih döneminde çıkabilecek kontenjan açıklığına göre okullarımızın yüzdelik dilimlerinde olacak değişikliği takip etmeniz gerekmektedir.

            14 Temmuz’da başlayacak olan TEOG tercih maratonunda, Bandırma Belediyesi Eğitim Destek Evi, öğrencilerimize bu konuda yardımcı olacak. Öğrencilerimizin bu yıl tercih dönemi zor geçecektir. Zira aynı yüzdelik dilimde binlerce öğrencinin olduğunu unutmamanızı tavsiye ederim. Bu nedenle tercihlerinizi yaparken en az 1 rehber öğretmenle görüşmeniz, menfaatinizedir.

            

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.